8
Eylül
2024
Pazar
ORDU

Ordu'da dev yatırım

Karadeniz Bölgesi’nin en önemli tarım ürünü fındığın yemeklik rafine vinterize yağını üretime kazandırarak ’Çotanak’ markası adı altında piyasaya gireren Ordu Yağ Sanayi A.Ş., margarin sektörüne de el atıyor.

Fındık yağını mutfaklık sıvı yağ halinde değişik boy ve ebatlardaki ambalaj ve şişelerde piyasaya süren Ordu Yağ Sanayii A.Ş., fındık yağını donmuş yağ şeklindeki margarin ambalajlarıyla market buzdolaplarını süslemeye hazırlanıyor. Bunun için yatırım kararı alan Ordu Yağ Sanayii, Ordu’daki fabrikasında margarin üretim tesisinin hazırlıklarına başladı.

Ordu Yağ Sanayi Genel Müdürü Yaşar Pamuk, sağlık açısından büyük faydaları olduğu belirlenen fındık ve fındık yağını, margarin olarak piyasaya sürmeye hazırlandıklarını ve bunun için 10 milyon dolarlık bir yatırım kararı aldıklarını söyledi. Margarin ünitesinin kurulması için hazırlıkların sürdüğünü, makinelerin sipariş ve monte işlemlerinin başladığını kaydeden Pamuk, "Altı aylık bir zaman dilimi içerisinde tüm tesis ve ünitelerimizi hazır hale getireceğiz. 2005 yılının ikinci yarısından itibaren Çotanak markası ile margarin sektörüne giriş yapmayı planladık. 10 milyon dolara mal olacak yeni tesisimiz ayrı bir istihdam kaynağı olacaktır. Ordu Yağ Sanayii’ni geliştirdiğimiz ve büyüttüğümüz için mutlu ve gururluyuz" dedi.

Ordu Yağ Sanayii tesislerinde fındık, ayçiçek, mısır ve soya yağı üretimleri gerçekleştiriliyor. En iyi çıkışı Çotanak fındık yağı ile yapan firma, son olarak fındık yağında yeni bir değişikliğe giderek yüzde 195 dereceye kadar yanmayan ’Çotanak İdeal Fındık Yağı’nı piyasaya sürmüş ve kızartmalı yemekler, kolesterol sorunu olanlar için sıkıntı olmaktan çıkmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 12:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nuri KUTLU IP: 81.214.139.xxx Tarih : 1.03.2005 11:53:18
Memleketimde böyle bir yatırım yapılmasından mutluluk duydum. Ancak 10 milyon dolar yatırım yapmak kazanmaya başlamak değildir. Günümüzde markanın ve markalaşmanın önemi ürünün daima önüne geçmiştir. Ürünün kalitesi kadar ona verilen isim de önem arz eder. Ordu yağ sanayinin milyon dolarlık akıllı yatırımı ÇOTANAK ismiyle çıkacak olması negatif bir atılımdır. İnsanlara bu marka ile ürün sunmak pazar payını etkileyecektir. Bir tüketici olarak bu isim çok itici ve 2. yada 3. sınıf merdivenaltı imal edilmiş bir ürün hissi veriyor. Memleketimizde atıl duruma gelen yada kapatılan diğer işletmelerin isimleri yanında gelecekte bu kuruluşu görmek bizi çok üzecektir. Çoğu geçmişte kalmış işletmelerin kapatılması, özelleştirilmesi yada atıl durumda kalmasının önemli sebeplerinden biri yanlış pazar stratejileri ve iyi marka sunamamaktır. Umarım ilgili kişiler bu marka yerine daha kulağa hoş gelen bir marka ismi bulurlar. Yatırımdan dolayı emeği geçenlere çaba sarfedenlere bir ORDU'lu olarak minet duyuyorum. Ama biraz da marka konusunda beyin fırtınası yapsınlar. Lütfen!!!!!!!!!