Ordu Kırsal Alan Bilgi Sistemi (OKABİS) projesinin tamamlanması ile 6 bin 450 km olarak bilinen yol ağının 10 bin 300 km olduğu ortaya çıktı.
İl Özel İdaresi'nde çalışmaları ile ilgili mevcut durumu görüşmek ve ileride yapılacak olan çalışmalarla ile ilgili olarak değerlendirmeler ve fikir alış verişinde bulunmak üzere çalıştay gerçekleştirildi. Yapılan inceleme ve değerlendirme toplantısına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcıları Şenol Pazar, Namık Kemal Uzunlar, birim müdürleri ve birimdeki ilgili personeller katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Sekreter Mustafa Yılmaz, amaçlarının bu tür çalışmalarla daireye katkı sağlamak olduğunu söyledi. Gerek mali hizmetler, gerekse sahada yapılan hizmetler yönünden son dönemde bir çok başarılı faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, "Bunlardan birisi OKABİS projesi. Bu projenin tamamlanması ile 6 bin 450 kilometre olarak bildiğimiz yol ağının 10 bin 300 kilometre olarak karşımıza çıktığını görüyoruz. Bu da yol hizmet ağımızın bilinenden daha fazla olduğunu gösteriyor" dedi.
"EFİRLİ-BOLAMAN HATTINDA ÇİVİ ÇAKILMAYACAK"
Kentsel iyileşme açısından önemli turizm bölgelerinden olan Efirli-Perşembe-Bolaman hattında çarpık yapılaşmaya izin vermediklerini ifade eden Yılmaz, "Bir diğer konu olan İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğümüzün kurulması ile belediye sorumluluk alanlarının dışında kalan bölgelerdeki imar ve şehir planlamasına ilişkin çalışmaların görev ve sorumluluğu idaremize verildi. Bu konuda bizim çok önem verdiğimiz bir husus Efirli-Perşembe-Bolaman arasındaki kalan sahil bandı. Bu bant Ordu ili için bir turizm bölgesi niteliğinde, yapılanmanın çok dikkatle takip edilmesi gereken bir bölge olmakla birlikte burada yıllardan beri devam eden bir çarpık yapılaşma vardı. Şimdi ise idaremizin bu konu üzerinde ciddiyetle durması sonucunda bu bölgede izinsiz daha bir çivi bile çakılamayacak duruma gelinmiştir. Diğer taraftan da köy yerleşik alanlarının tespit edilmesinde de belli bir aşama kaydedilmiştir" diye konuştu.
"HATIR DÖNEMİ BİTTİ"
Su, kanalizasyon ve ulaşım hizmetlerinde hazırlanan yönerge ile kişisel tercihlerin değil belirlenen program dahilinde işlerin yürütülmesi adına önemli bir gelişme olduğunu belirten Yılmaz, "Su ve Kanal Hizmetleri ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri ile ilgili hazırlanan yönerge tamamlanmış olup, düzgün bir şekilde tatbik edilmesi çalışmaları devam etmektedir. Bu gibi konularda yıllık plan ve program çalışmaları yapılırken kişisel tercihleri ön planda tutma dönemi bitti. Hatırlı kişilerin çok küçük işlerini yapıp, diğer tarafta hizmete ihtiyaç duyulan ve insan yoğunluğunun daha fazla olduğu yerlerde aksaklıklara izin vermeyiz. Azami düzeyde hizmet vermede ve plan program çalışmalarımızda daha çok insana, köye ve toplumun tüm kesimlerine hizmet vermek çalışmalarımızın asıl ana temasını oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.
İmkanlarının kısıtlı ve bölgenin coğrafi şartlarının zorluğu itibariyle hizmet götürme noktasında diğer illere nazaran istenilen konumda olmadıklarını dile getiren Yılmaz, "Ordu İl Özel İdaresi, Köy Hizmetleri ile birleştikten sonra gerek birimleri, gerek alt birimleri ve gerekse bu birimlerde çalışan vasıflı personeli ile ilimize yön verecek ve çalışmaları ile yurt çapında da ses getirebilecek düzeyde idari yapılanmasını tamamlamıştır. Böyle bir ekip ile çalışırken bir yandan da hizmet kalitesini arttırmamız gerekiyor. Hepinizin değerli görüşlerinizi dikkate alacağımızı belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.