16
Eylül
2024
Pazertesi
ORDU

Su borcu olanlara son uyarı

Ordu Belediyesi, geçmişe yönelik su borçlarını tahsil etmekte zorluk çekiyor. Belediyenin su borçlarından dolayı 1 milyon YTL (1 trilyon lira) alacağı olduğu açıklandı.

Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Okur, su abonelerinden 1995 yılından bu yana tahsil edemedikleri rakamın 1 milyon YTL olduğunu belirterek, "10 yıldır su borcunu ödememekte ısrar eden aboneler var" dedi.

Okur, yaptığı açıklamada, 200 milyon lira ile 15 milyar lira arasında olmak üzere su borcu bulunan aboneler olduğunu ifade ederek, "Su borcu tahsilatlarında yaşanan sıkıntı belediyenin diğer kalemlerini de etkiledi. Bunun için su borçları ile ilgili sıkı bir çalışma başlattık. Su borcu bulunan abonelere tebligatlarını gönderdik ve 7 gün içinde borçlarını ödemelerini istedik. Borçlarını ödememekte ısrar eden abonelerin sayaçlarını eskisi gibi mühürlemeyecek ve sökme işlemi gerçekleştireceğiz. Borçları sebebiyle son bir yıl içinde bin abonenin su sayacı sökülürken, 2 bin 500 abonenin su sayacı mühürlendi" diye konuştu.

Kimseyi mağdur etmek istemediklerini ancak ödenmeyen borçlara her gün yüzde 3 gibi bir faiz işlendiğini kaydeden Okur, başlatılan uygulama sonunda borcunu ödemeyen aboneler için icra takibi başlatacaklarının altını çizdi.

Kaçak su kullanımı konusunda mücadelenin devam ettiğini de belirten Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Okur, son 5 ay içerisinde direkt boru takarak su kullanan 92 kişi ve muamele yapmadan sayaç kullanan 391 kişi hakkında tutanak tanzim ettiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 14:06:08
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 15:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yücel teyin IP: 84.56.160.xxx Tarih : 7.04.2005 00:09:06
SEVGILI ORDU HALKI. Calisan bir belediye baskanimizi neden zor durumda birakiyoruz. bizlere hizmet vermek icin o makami ona bizler teslim ettik,simdi karsilik olarak harcadigimiz suyun FATURASINI SAYIN BASKANAMI ÖDETMEK ISTIYORUZ.Lütven sevgili ORDU´lular sizler isterseniz bu su borcunu TAKSITLEDE ödeyebilirsiniz.Yeterki ödemek isteyelim.Ben inaniyorumki sayin baskan sizlere tekrar ödeme kolayligi getirecektir{ÖDEMEK ISTEYENLER ICIN}.Sayin BASKANA bundan sonraki yapacagi hizmetlerden dolayi basarilar temenni eder saygilar sunarim.