16
Eylül
2024
Pazertesi
ORDU

Tahıl Pazarı'nda eylem standı

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şubesi, Genel Sağlık Sigortası ve Sağlıkta Dönüşüm yasalarına olan tepkisini ortaya koymak amacıyla imza kampanyası başlattı.

SES Ordu Şube Başkanı Dr. Coşkun Akın, yaptığı açıklamada, genel sağlık sigortası uygulamasının ikinci bir vergilendirme ve hastanın cebine el atmanın bir başka adı olduğunu öne sürdü.

Akın, "Genel Sağlık Sigortası’nın, toplumun geneline yayılmadığı, işverenlerin tümünden sürekli ve düzenli olarak gelirine göre prim toplanmadığı, kamu ya da kar amacı gütmeyen kuruluşlar aracılığıyla sigorta sağlanmadığı ve işsizlik oranının çok yüksek olduğu Türkiye’de başarılı olma şansı yoktur. Bu uygulamayla sağlık hizmetleri pahalılaşacak, sağlık hizmetleri için artık para ödenecek, emekliler dahil prim ödeme zorunlu hale getirilecek. Prim ödemeyene hizmet verilmeyecek ve özel sektörden sağlık hizmet alımı yapılacak" dedi.

SES Ordu Şubesi tarafından Tahıl Pazarı mevkiinde kurulan standda Genel Sağlık Sigortası ve Sağlıkta Dönüşüm yasaları konusunda bildiri dağıtılıyor. Kampanya ise 2 gün sürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 15:49:05
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 12:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yücel Teyin IP: 84.56.152.xxx Tarih : 18.04.2005 12:53:30
SELAMLAR ORDU HALKINA:Konunun iceriligini pek anlamis degilim,Anladigim kadariyle: GECIM SIKINTISI CEKEN TÜRK INSANINA DAHADA GECINEMEMESI ICIN IKINCI BIR YÜK VURULMAYA CALISILIYOR.Gecinme sikintisi olmayan DEVLET YETKILILERIN Bundan Suanda Anlayamayacaklarini,Istedikleri Gibi Hodri Meydan Diyebiliyorlar.Ama BU YÜCE TÜRK INSANI BÖYLE YAPMAYA CALISAN INSANLARI ÖNCEKI SECIMDE GÖSTERDIGI FEDAKARLIGI CEKINMEDEN BU HÜKÜMETE GÖSTERMEYE HAZIRDIR. EYyyyyyyy Yetkililer,EYyyyyyyy ORDU MILLETVEKILLERI;Böyle Bir Yapilmaya Calisan Kampayyaya CANAK TUTACAK OLURSANIN; KENDINIZE IKINCI SECIM BÖLGENIZ OLAN ANKARA´DAN SECIMLERE KATILMALISINIZ.Sakin Olaki ORDU halkini OY ICIN RAHATSIZ ve DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPMAYA GELMEYIN.Sizleri Saygi Ile Selamlar,TÜRK HALKININ MENVATINE OLAN HERKONUYA DESTEK VERMENIZI BEKLER;KOLTUK UGRUNA SAKIN VE SAKIN ONURUNUZLA OYNATILMASINA IZIN VERMEYINIZ. SAYGILAR SUNAR BASARILAR DILERIM.