8
Eylül
2024
Pazar
ORDU

Terör Ordu'dan vazgeçmez!

Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 1 teröristin ölü ele geçirilmesi ve 2 teröristin yakalanması sırasında vatandaşların jandarma ve polise yardımcı olmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Kendisi de aslen Trabzonlu olan ve emniyet camiasında 30 yıl boyunca terörle mücadele alanında yaptığı çalışma ve operasyonlarla bilinen Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, Maçka'da kaçan ve kaçmaya çalışan 2 teröristin bizzat vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmesinin, Karadenizliler'in teröre bakış açısını ortaya koyduğunu belirtti.

8 yıl önce Ordu'ya vali olarak atandığında terör hareketleri olduğunu, ancak alınan kararlı tedbirler sonrasında terörün kökünün bölgeden kazındığını belirten Yazıcıoğlu, "Terör Karadeniz'den ve Ordu'dan asla vazgeçmez. Ancak bizim aldığımız sert ve sıkı tedbirler, yeni dönemde onların güzergah değiştirmesine sebep oldu. Bu kez Ordu üzerinden değil de Giresun ve Gümüşhane üzerinden Trabzon'a, oradan Karadeniz'e çıkmaya yöneldiler. Ancak Maçka'da yaşanan son olaylar, Karadeniz insanının teröre bakış açısını gayet olumlu bir şekilde ortaya koymuştur. Karadenizli hiçbir zaman devletine, milletine, bayrağına ihanet etmez, yardım ve yataklık yapmaz. Yaptığı zaman bunun kendisine nasıl döneceğini bilir. Ben her zaman söyledim, yine söylüyorum; terör Karadeniz'de barınamaz. Karadenizli terör örgütlerine prim vermez" dedi.

Vali Yazıcıoğlu, hemşehrilerinin teröristleri yakalayarak güvenlik güçlerine teslim etmesini de takdir ettiğini belirterek, "Hemşehrilerimi kutluyor, onlara selam ve sevgilerimi gönderiyorum" diye konuştu.

Trabzon-Maçka'da yaşanan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirilmiş, diğeri sıkı takip sonucu yakalanmış, kaçmaya çalışan Suriye uyruklu terörist ise vatandaşlar tarafından enterne edilerek jandarmaya teslim edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 19:00:13
Güncelleme :27 Ağustos 2005 Cumartesi 19:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BAHADIR KÜÇÜK IP: 85.98.160.xxx Tarih : 2.09.2005 16:16:38
Başta kırsal kesimde olmak üzere tüm orduluları teröröre karşı daha tedbirli olmaya çağiriyorum ve Maçkalıların verdiği tepkiler için gözlerinden öpüyorum...