8
Eylül
2024
Pazar
ORDU

Yeni yılda yeni sistem

Son yıllarda gerçekleştirdiği hizmetlerle büyük aşama kaydeden ve tercih edilen sağlık kuruluşu haline gelen Ordu Devlet Hastanesi, yeni yılla birlikte kartlı otomasyon sistemine geçerek reform hareketlerine bir yenisini daha ekleyecek.

Yeni yılla birlikte hastaneye gelen her vatandaş için bir dosya açılması ve tüm sağlık bilgilerinin yer aldığı manyetik kart verilmesiyle başlayacak olan çalışma, tamamlanma aşamasına geldi. Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Kenan Uralkan, kart sistemine geçildikten sonra basılı evrak olayının ve banket önlerinde sıra beklemelerin kalkacağını, maddi, manevi ve zaman yönünden büyük tasarruf sağlayacaklarını söyledi.


Opr. Dr. Uralkan, "Yeni yılda tamamlayacağımız çalışma ile hastanemize gelen her vatandaşa bir kart verilecek. Bu kartta yer alan numara hastanın dosya numarası olacak ve tüm bilgiler elektronik ortama kaydedilecek. Hasta bu kartı hiç kaybetmeyecek ve hastaneye geldiğinde sürekli bu kartla işlem yaptıracak. Yanında fotokopi, fiş, imzalı evrak gibi bürokratik işlemler ortadan kalkıyor. Hasta yıllar sonra yine gelse bile biz bilgisayar ortamında hangi yıl nerede, ne zaman ne tedavisi gördüğünü bileceğiz. Basılı evrak için yılda yaklaşık 150 milyar lira ödüyoruz. Bu rakam hastanemize tasarruf olarak kalacak. Ayrıca zaman açısından da büyük fırsat yakalayacağız ve işler çok kısa zamanda çözümlenecek. Yeni yılla birlikte hastanemize bürokratik konularda müthiş bir rahatlama getireceğiz. Artık profesyonel olmak zorundayız" dedi.

DOKTOR SIKINTISI YOK

Ordu Devlet Hastanesi’nin 175 yataklı ek binasının da hizmete girmesiyle 475 fiili yataklı bir sağlık kuruluşu haline geldiklerini, tüm branşlarda uzman doktor sıkıntısını giderdiklerini, personel sayısını 450’lerden 700’lere çıkardıklarını, dışarıya sadece MR (emar) ve ultrasonografi için sevk yaptıklarını belirten Opr. Dr. Kenan Uralkan, 2005 yılı hedeflerini şöyle anlattı:

"Hastanemizde eksik doktor branşı bulunmuyor. Son olarak kan bankasını hizmete kazandırdık. Sadece MR ve ultrasonografi cihazımız eksik. Yeni yılda MR ünitesini kuracağız. Gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle tercih edilen bir sağlık kuruluşu haline geldik. Tokat, Sivas ve Giresun’dan hasta kabul ediyoruz. Samsun ve Trabzon’un arasında merkezi bir konuma geldik. Bir bölge hastanesi olmanın şartlarını zorluyoruz. Hastanemizde yüzde 25’i SSK’lı olmak üzere günde 2 bin kişi poliklinik tedavisi görüyor. 2004 yılı başından bu güne kadar 355 bin hasta tedavi görmüş. Hastane binamıza günde 6 bin kişi girip çıkıyor."

ordu
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 13:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?