8
Eylül
2024
Pazar
EKONOMİ

Fındık fiyatı olumlu

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) tarafından açıklanan fındık fiyatı Ordu'da olumlu tepkiler aldı.

Ordu Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin, fiyatın üretici açısından en uygun fiyat olduğunu söyledi. FİSKOBİRLİK'in görevini yaptığını ve bundan sonrasının üreticiye kaldığını belirten Şahin,

"Fındık fiyatı net 6 milyon 340 bin lira da olsa, bu fiyatın 7 milyon liraya çıkmasını sağlayacak olan üreticidir. Üreticilerimiz fındığını pazara kontrollü ve ihtiyacı kadar indirsin. Bu durum fiyatın yükselmesini sağlar.

Dışarıya emanet fındık vermesin ve FİSKOBİRLİK'e emanet versin. Emanet dosta veriliyorsa FİSKOBİRLİK de üreticinin dostudur. Eğer üretici bu şartlara uymazsa fiyatın düşmesinden sorumludur.

O sebeple hesabını buna göre yapsın. Böyle bir durumda kimse FİSKOBİRLİK'e suç bulmasın" dedi.

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy da FİSKOBİRLİK'in açıkladığı fındık fiyatının üretici açısından uygun olduğunu belirterek, "Üretici açısından iyi ve uygun bir fiyat verildi.

Ancak bu fiyatın geleceğini serbest piyasa belirleyecektir. Geçen yıl don felaketi sebebiyle üreticimiz çok sıkıntı çekti, inşallah bu yıl sıkıntı çekmeyecektir. Herkese hayırlı olsun" diye konuştu.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Ömer Aydın da, FİSKOBİRLİK'in açıkladığı fiyatın hem üretici hem de tüccar açısından uygun bir fiyat olduğunu belirtti. Fındık ihracatının rekor seviyeye ulaştığı, fiyatın üreticiyi memnun edecek düzeye geldiğini belirten Aydın, herkesi FİSKOBİRLİK'e destek olmaya çağırdı.

FİSKOBİRLİK'in durumunu da değerlendiren Aydın, "FİSKOBİRLİK bugün piyasanın denge rolünü üstlenmiş bir kurumdur. Ancak, bu rolü uzun süre götürmesi beklenmemelidir. FİSKOBİRLİK bir süre sonra yorulabilir. O sebeple zaman içinde Fındık Borsası kurulmalı, FİSKOBİRLİK'in fındık sektöründeki denge rolü dağıtılmalı ve yükü hafifletilmelidir. FİSKOBİRLİK'in de bu konuda öncü olması gerekir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 17:03:48
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 13:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin şahin IP: 81.212.249.xxx Tarih : 17.08.2005 12:08:29
herşeyden önce çifçinin yanında olan fiskobirlik yetkililerine teşekkür ediyorum.Birnebze dahi olsa çifçinin maddi yönünden rahatlıyacağı taban fiyatı olumlu buluyorum.Çifçinin elindeki fındığı mecbur kalmadığı sürece satmaması, aksi takdirde fındık ucuzlayacaktır.Ordulu hemşerilerime selamlar.