16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Bayram coşkusu

Cumhuriyet'in ilan edilişinin 82. yıldönümü, Ordu'da coşkuyla kutlandı.

Ordu'daki kutlamalar ilk olarak valilik binasında başladı. Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, makamında il merkezinde görev yapan tüm protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti. Kabulün ardından kutlamalar Ordu Lisesi önündeki tören alanında devam etti. Törene tüm daire müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluş yöneticilerinin katıldığı gözlendi. Törenlere vatandaşlar da geçen yıllara oranla büyük ilgi gösterdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, yok edilmek istenen Türk milletinin Cumhuriyet'in kuruluşuyla tarih sahnesinde tekrar yerini aldığını, bugün de önemli bir seviyeye ulaştığını ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline gelindiğini belirtti. 81 yıl boyunca karşısına çıkan sorunları aşan Türk milletinin bundan sonra da sorunlarını birlik ve beraberlik içinde aşacağını kaydeden Vali Yazıcıoğlu, kültür farklılıkları için şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın birarada yaşama kararlılığı ve anayasal sisteme olan güveni sayesinde, Türk toplumunda mevcut olup ancak tarihi süreç içinde meydana gelen farklılıklar sorun değil, zenginlik kaynağıdır. Tarih boyunca içeride ve dışarıda yaşanan iniş ve çıkışların önümüze koyduğu meselelerde, devletimizin üniter yapısından ve milli karakterinden taviz vermeyen asil Türk milletinin Cumhuriyet'ini ulaştırdığı bugünkü durum, ona olan güven ve bağlılığın simgesidir. Ülkemizin önemli meseleleri vardır, bunların çözümü de mümkündür. Hepsinin çözümü demokratik istikrar ve huzura bağlıdır."

Vali Yazıcıoğlu'nun konuşmasının ardından değişik okullara mensup öğrencilerin şiirlerini okuması, Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören resmi geçit ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 16:21:59
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 11:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?