8
Eylül
2024
Pazar
SİYASET

Kültür'ün Bakanı Ordu'da

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu'ya geldi. Bakan Koç, Türkiye'deki bütün illeri kültür merkezlerine kavuşturmak istediklerini söyledi.

Çıktığı Karadeniz gezisinde Ordu Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Koç, Vali Vekili Metin Arslanbaş'tan ilin sorunları hakkına bilgi aldı. Bakan Atilla Koç, bir soru üzerine Türkiye'de kültür merkezleri konusunda geçmiş dönemde büyük ihmalkarlıklar olduğunu söyledi. Nüfusu çok küçük ilçelerde kültür merkezleri varken, nüfusu milyonu aşan illerde kültür merkezi bulunmadığını belirten Bakan Koç, "Gaziantep'te kültür merkezi yok. Erzurum'da da yok. Ancak Kilis'te var. Mesela 800 nüfuslu bir orta Anadolu ilçesinde 5 bin metre kapalı alanda kültür merkezi var. Ama o bölgenin bütün vatandaşlarını bu kültür merkezine koysanız, hala yüzlerce koltuk boş kalıyor. Bir başka ilimizde 12 bin metre kare kapalı alanda kültür merkezi yapılmış ama o ilimizin nüfusu 20 bin. Ben bakanlığa geldiğimde 14 kültür merkezi inşaatı durmuş vaziyetteydi. Bunların 11 tanesini bu yıl sonuna bitiriyoruz. Bütün illerimizi önümüzdeki yıllarda kültür merkezine kavuşturmak istiyoruz" dedi.

Ordu'ya 2006 yılında Kültür merkezi temeli atma sözü veren Bakan Koç, kendi bakanlıkları döneminde hiçbir kültür ve turizm yatırımının yarım kalmayacağını ifade ederek, "Bir iktidarın başarısı, temel atmayla kurdele kesme arasındaki kısalıktır. O sebeple bizim dönemimizde hiçbir ihale 18 ayı geçmeyecek" diye konuştu.

Karadeniz Bölgesi'nin 'deniz, kum, güneş' turizmi anlayışına alternatif olduğunu, termal, yayla ve golf turizminin bu bölgede yaygınlaştırılabileceğini hatırlatan Bakan Atilla Koç, bu turizm konseptinin önündeki en büyük engelin yolların bozuk ve konaklama tesislerinin az olması olduğunu söyledi. Son dönemdeki duble yol çalışmalarının bu bölgeye turizm açısından büyük ilme kazandıracağını belirten Bakan Koç, turizm müteşebbislerine çağrıda bulunarak, "Yol bizden, altyapı ve kanalizasyon yerel yönetimlerden. Konaklama tesisleri de turizm yatırımcılarından. Bu konuda her türlü yardıma hazırız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2005 Pazar 16:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tarkan Deniz IP: 85.100.182.xxx Tarih : 31.08.2005 09:35:57
Sayin Bakan Atilla Koc'un Ordu'ya ziyaretinden dolayi sayin Bakana ve Heyette kendisine eslik eden,yoremiz hakkinda bilgi veren yetkililere tesekkur ederim. Saygilarimla, Tarkan Deniz Ordu Ili Turizm Elcisi Gonullu Turizm Elcileri Grubu Uyesi Ordu Haber Gazetesi Genel Koor.& Kose Yazari