8
Eylül
2024
Pazar
SPOR

Orduspor hakemlerden dertli

Geçen sezon Eskişehirspor maçlarından dolayı 6 maç seyircisiz oynama cezası alan ve bu yıl mücadele ettiği Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi'nde ilk 6 iç saha maçını seyircisiz oynamak zorunda kalan Orduspor'un maçlarını yöneten hakemlerin ilginç istatistikleri dikkat çekiyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan hakem notlarına göre, Orduspor'un puan kaybettiği maçın hakemleri haftanın en yüksek notlarını alırken, maçı kazandığı veya bir puan almayı başardığı maçlardaki hakemlerin düşük not almaları dikkat çekiyor. Sezona, Akçaabat Sebatspor deplasmanında aldığı galibiyetle başlangıç yapan Orduspor'un bu maçını yöneten orta hakem Çetin Sarıgül, gözlemcilerden 7.6 not aldı.

Sezonun 2. haftasında kendi sahasında cezası nedeniyle Elazığspor ile seyircisiz oynayan Orduspor 2-2 berabere kaldı. Bu maçta verdiği kararlarla Orduspor'lu futbolcuların tepkisini çeken orta hakem Yıldıray Aslan gözlemcilerden 8.2 gibi yüksek bir not almayı başardı. 3. haftada Yozgatspor deplasmanına giden ve bu maçı 4-1 gibi farklı bir skorla kazanan Orduspor'un bu maçını yöneten orta hakem Hakan Özkan 7.9 notu alırken haftanın en düşük notunu alan hakemlerden bir kaç tanesi oldu. 4. hafta sahasında seyircisiz olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk eden Mor-beyazlı takım, bu maçı 1-0 kaybetti. Bu maçı yöneten Cemil Şensöz ise 8.4 ile haftanın en yüksek notunu aldı. Orduspor 5. hafta da Karşıyaka deplasmanına gitti. Mor Beyazlı takım bu maçı 1-0 kaybetti. Bu maçın hakemi olan Vedat Tan'ın aldığı not ise 8.3 oldu.

Ligin 6. haftasında Ordu'da oynanan Orduspor-Antalyaspor maçında Mor Beyazlı takım kendi sahasında yine puan kaybetti ve 2-2 berabere kaldı. Seyircisiz oynanmasına rağmen orta hakem Tolga Özkalfa, maçı polis kordonu altında terkederken, notu 8.0 oldu. 7. haftada Sakaryaspor deplasmanına giden Orduspor golsüz berabere kalarak puanla döndü. Bu maçın hakemi Bünyamin Gezer 7.9 notunu alırken, 8. haftada Telekomspor'a sahasında konuk eden Orduspor bu maçı 3-0 kazandı. Maçın hakemi Mücahit Tatar 7.6 ile haftanın en düşük notunu alan hakem oldu.

Orduspor 9. haftada Kocaelispor deplasmanına gitti ve bu maçı 4-2 kaybetti. Maçın hakemi Reşat İsmail Gül, 7.8 notunu alırken 10. haftada Orduspor, sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u konuk etti. Maç 1-1 berabere sonuçlandı. Maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nun notu 8.3 oldu. 11. hafta Uşakspor deplasmanına giden Orduspor bu maçı 4-2 kazandı. Maçın hakemi Göktan Güneşer 7.4 ile haftanın en düşük notunu alan hakem oldu. Son oynanan ve İstanbulspor'un 3-0 galibiyetiyle sonuçlanan maçın hakemi olan Zafer Demir'in notu ise henüz açıklanmadı.
Orduspor, A Kategorisi'nde 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 4 beraberlikle 10. sırada 16 puana sahip bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 16:27:08
Güncelleme :17 Kasım 2005 Perşembe 17:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?