8
Eylül
2024
Pazar
RİZE

Hakemler stres attı

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Rize Şubesi tarafından düzenlenen birlik ve dayanışma gecesine katılan TFFHGD Başkanı Mustafa Çulcu, önlerinde çok çetin bir ikinci yarının kendilerini beklediğini, hata affetmeyen, telafisi olmayan bir ikinci yarı geçireceklerini söyledi.

TFFHGD Rize Şubesi Rize Dedeman Otel’de birlik ve dayanışma gecesi düzenledi. Geceye, TFFHGD Genel Başkanı Mustafa Çulcu, Yönetim Kurulu üyeleri Selçuk Dereli, Bülent Uzun, Süleyman Abay, Bülent Demirlek, Yıldıray Aslan, Saadettin Güler, Musa Eryılmaz, Hamza Mısır, Metin Karaaslan, Dursun Cumaali Sucu, Kemal Bayar ve Sezai Güler gibi tanınmış hakemlerinn yanında, Rize ve Trabzon bölgesinden çok sayıda hakem ve eşleri katıldı.
Gecede bir konuşma yapan TFFHGD Başkanı Mustafa Çulcu, amaçlarının hakem camiasına hizmet etmek olduğunu vurgulayarak, "Biz küçük problemlerle uğraşıp kendi önümüzü kapatmadan öte gelecek ikinci yarıya nasıl hazırlanırız, ikinci yarıda ne kadar az hatayla maçlar yönetiriz, bunların uğraşı içerisinde olmalıyız" dedi. Bu enerjiye sahip olduklarını ve bu enerjiyi sahaya yansıtmaları gerektiğini belirten Çulcu "Çünkü Süper Lig’de son haftalarda baktığımızda en alttan en yukarıya kadar çok çetin bir görüntü var. Dolayısıyla hata affetmeyen telafisi olmayan bir ikinci yarı bizi beklemektedir. O nedenle moral ve motivasyonumuz son derece yüksek, son derece enerjik, son derece otoriter bir kimlikle ikinci yarıya hazırlanmalıyız. Burada en büyük yük, görev ise hanımefendilere düşüyor. Hanımefendiler, biz erkeklerin en yakın menajerleridir. Benim eşim benim menajerim gibidir. Beni çok desteklemiştir. Eğer bu desteği hissetmeseydim bugün buralarda olamazdım. Dolayısıyla ikinci yarıya, yeni yılla iyi hazırlanıp başarılı bir döneme imza atarak ligi tamamlamalıyız. Çünkü telafisi olmayan düşmelerin ve şampiyonluğun belli olacağı bir ikinci yarı olacaktır" diye konuştu. Hakemler olarak görsel ve yazılı basında yeterince tartışıldıklarını ifaden eden Mustafa Çulcu "Verdiğimiz bir karar televizyonlarda 2.5 saat ve hatta 3 saat program yapılmasına sebep oluyor. Bunları istiyor muyuz? Hayır. Ama böylesine programların yapılması da Türk futbolunu yozlaştırıyor. Bu inanç içerisindeyiz. Bu tartışma tribüne yansıyor. Tribüne yansıyan tartışmadan işte geçtiğimiz günlerde yaşadığımı acı olayları beraberinde getiriyor. Kimse bunu istemiyor. Hakem camiası olarakta biz tribün terörüne tribün anarşisine kırmızı kart gösteriyoruz. Dolayısıyla huzur içerisinde tiyatroya, sinemaya, baloya gider gibi maçlara gidelim. Huzur içinde evimize dönelim. Ailece gidelim, ailece dönelim arzusu içerisindeyim. Çünkü Türk insandsı kültürlüdür, Türk insanı gelenek ve göreneklere sahip bir toplumdur. Türk insanı güzelliklerin en yücesini sahip en yücesini yaşamaya layık bir toplumdur. Bunu yurtdışı maçlarına çıktığımızda fazlasıyla görmekteyiz" şeklinde konuştu.

Rize-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 12:53:25
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 12:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?