8
Eylül
2024
Pazar
RİZE

İGEM'den dış ticaret eğitimi

Rize’de İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEM) tarafından ihracatla ilgilenenlere yönelik, "Dış ticaret işlemleri ve muhasebesi, dış ticaret, Gümrük Mevzuatı "konulu bir eğitim toplantısı düzenledi.

İGEM’in organize ettiği toplantı, Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya konuşmacı olarak İGEM Marmara Bölge Müdürü Nilgün Erdoğan, Dış Ticaret Uzmanı Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Volkan Demir ve Gümrük Müşaviri Yunus Kural katılırken, dinleyici olarak ise çok sayıda işadamı katıldı.
Toplantıda söz alan Nilgül Erdoğan, İGEM ve amacı hakkında bilgiler verdi.

 Tanıtım konuşmasının ardından söz alan Volkan Demir, dış ticareti ilgilendiren muhasebe finansman, gümrük muhasebesiyle ilgili mevzuat ve mevzuat değişiklikleri, dış ticaret, faktoring, serbest bölgeler ve değişen serbest bölge mevzuatları hakkında bilgiler verdi.

Demir, "Türk toplumları var olduğu günden buyana ihracat yapmaktadır. Ancak son yüzyılda ihracatımız ağırlıkla mal ihracatı şeklinde olmaktadır. Hizmet ihracatı yapamamaktayız. Maalesef yurtdışına bilgi satamıyoruz. Dış ticaretteki eksikliklerimizi gidermek için bu toplantıları düzenliyoruz" dedi.

Eğitim toplantısının iki gün süreceği ve yarın akşam saatlerinde sona ereceği öğrenildi.

rize
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 12:52:16
Güncelleme :7 Aralık 2004 Salı 12:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?