8
Eylül
2024
Pazar
RİZE

Rize Şehidine ağladı

Kıbrıs’ta görev yaptığı Türk Birliği’nde tezkeresini alacağı gün banyoda düşerek kafasını yere çarpan ve beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Piyade Onbaşı Nurettin Balcı, memleketi Rize’de törenle toprağa verildi.

Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı’nda vatani görevini yapan ve tezkeresini alacağı günün sabahı banyoda ayağı kayarak düşen ve kafasını yere çarpan Nurettin Balcı (22) önceki gün hayatını kaybetti. Piyade Onbaşı Nurettin Balcı’nın cenazesi, uçakla Trabzon’a oradan da karayolu ile doğduğu yer olan Rize merkeze bağlı Kömürcüler Köyü’ne götürüldü. Kömürcüler Köyü’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Balcı için tören düzenlendi.

Törene Rize Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Jandarma Alay Komutanı Albay Ruhi Candan, çok sayıda asker, bürokrat ve Balcı’nın yakınları katıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Himli Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türk törene çelenk gönderdi. Kılınan namazın ardından Balcı’nın tabutu askerlerin sırtında defnedileceği aile mezarlığına kadar taşındı. Şehit Onbaşı Balcı’nın askerliğini tamamlayıp eve döneceği günü bekleyen yakınları, genci gözyaşları arasında toprağa verdi.

rize
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 17:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?