8
Eylül
2024
Pazar
RİZE

Rize'de bir ilk yaşandı

Rize’de guatrı nefes borusuna doğru büyüyen ve tıpta az görülen bir sorunu yaşayan kadın, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Sakine Sarıahmet (45) isimli kadın, bir süredir solunum sıkıntısı çektiği için Rize Devlet Hastanesi’ne gitti. Yapılan kontrolde Sarıahmet’in boğazında dışa doğru değil de içe doğru büyüyen bir guatr tespit edildi. Her geçen gün büyüyen bu guatrın nefes borusunu sıkıştırdığı, bu nedenle hastanın solunumda güçlük çektiği anlaşıldı.

 Tıpta az rastlanılan bir guatr sorunu yaşayan kadın, Rize Devlet Hastanesi’nde Opr. Dr. İlhan Akaslan ve Opr. Dr. Ulvi Ergüven tarafından gerçekleştirilen 5 saatlik bir operasyonla guatrı alınarak sağlığına kavuşturuldu.

Guatrın genellikle dışa doğru büyüdüğünü belirten Rize Devlet Hastanesi doktorlarından İlhan Akaslan, nefes borusuna doğru büyüyen bir guatrın tıpta sık rastlanan bir durum olmadığını söyledi.

Hastanın kendilerine müracaat ettiğinde nefes almakta güçlük çektiğini belirten Akaslan, "Bu hasta, bu işi biraz daha ihmal edip doktora başvurmasaydı hayatı söz konusu olacaktı. Hastanın boğazındaki guatrı nefes borusuna büyüdüğü için yüzde 90’ına yakın bir bölümünü kapatmıştı. Zor bir ameliyatla bu bölümü aldık. Hasta şuan eski sağlığına kavuştu. Bölgede yaptığımız araştırmada da Karadeniz Teknik Üniversitesi de dahil böyle bir vakaya rastlanılmadığını tespit ettik. Böylece ilk kez böylesi bir ameliyat Rize’de gerçekleştirilmiş oldu" dedi.

Sağlığına kavuşan Sakine Sarıahmet, artık rahatlıkla nefes alabildiğini belirterek başarılı ameliyatı gerçekleştiren doktorlarına teşekkür etti.

Rize-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 12:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sefer peçe IP: 88.241.255.xxx Tarih : 6.01.2007 15:44:24
sevgili hocam sızı canı gonulden kutlarım ıkıncı bır ılke ımza attınız TEBRİKLER SEFER PEÇE MARMARİS/MUGLA