16
Eylül
2024
Pazertesi
RİZE

Rizeli kadınlar rafting yapıyor

Yeşil Rize Spor Kulübü'ne üye bayan raftingciler, bu yaz Fırtına Deresi'nde yapılması planlanan Dünya Rafting Şampiyonası'na İkizdere Deresi'nde rafting yaparak hazırlanıyor.
Başlarında keşanları ile rafting botuna binen Derya Usta, İlknur Emniyet, Nesrin Koçak, Demet Aldemir, Fisun Muti ve Esra Hapeloğlu isimli güzel raftingciler, hocaları Osman Tatoğlu yönetiminde İkizdere Deresi'nin azgın sularında kürek çekiyor. Bu yaz Rize'de yapılacak olan Dünya Rafting Şampiyonası'na hazırlandıklarını belirten bayan raftingciler, tehlikeli bir spor olmasına rağmen rafting yapmaktan zevk aldıklarını söylediler. Rize'de yaklaşık 20 bayan raftingcinin olduğunu ifade eden ve yaşları 20-25 arasında değişen raftingci bayanlar; botlarını kendileri şişiriyor, taşıyor, suya indiriyor, azgın sularla boğuşup karaya çıktıktan sonra yine sırtlarında taşıyorlar.
Cesur bayanlar, çalışmaları sırasında bölgenin yöresel örtülerinden olan keşanlarını da başlarından eksik etmezken, "Çay tarlasından çıkıp dereye giriyoruz. Bazılarına tehlikeli gelse de bizim için çok zevkli. Zaten bölgenin sert doğası ile sürekli mücadele halinde olduğumuz için bize zor gelmiyor. Tüm Karadenizli bayanlara bu sporu öneriyoruz" şeklinde konuştular.
RİZE - İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 22:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serpil IP: 81.213.110.xxx Tarih : 25.12.2007 11:15:08

Sonu hüsran bitti... yöresel örtümüz olan keşanında nerde takılması gerektiğini çok iyi öğrenmiştirsiniz artık..