8
Eylül
2024
Pazar
RİZE

Seçim vaadi muhtarı zor durumda bıraktı

Mart Yerel Seçimleri öncesi köylerine gelen her geline bir bilezik takacağı vaadinde bulunan Pekmezli Köyü muhtarı Ahmet Karabulut, köylerine 9 ayda 14 gelin gelince maddi sıkıntıya düştü.

Muhtar Ahmet Karabulut, 28 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi kendisinin muhtar seçilmesi halinde köylerine gelen her geline bir bilezik takma vaadinde bulundu. Bu vaadin ardından Karabulut, yüksek bir oyla köy muhtarlığına seçildi.

 Ancak işler Karabulut’un hesapladığı gibi gitmedi. Seçimin ardından köylerindeki düğünler üstüste geldi. Muhtar Ahmet Karabulut, 9 ay içerisinde köylerine gelen toplam 14 geline bilezik takmak zorunda kaldı.

Aynı zamanda köyde bakkallık yapan Karabulut’un aldığı 105 milyon liralık maaş, bileziklere gittiği gibi bakkalındaki malları da satarak bilezik parası çıkartmaya çalıştı.

Seçimden önce bir söz verdiğini ve sözünde de durduğunu ifade eden Karabulut, "Köyümüze gelen 14 geline bilezik taktım. Ancak aldığım muhtarlık maaşı 105 milyon lira. Bu para bilezik paralarını bile karşılamadı. Dükkanımdaki malları satıp bilezik parasına yetiştirmeye çalışıyorum. Gözüm yok. Helali hoş olsun. Ama artık altından çıkamıyorum. Bunu ayda bir bileziğe düşürmek zorunda kalacağım. Cumhuriyet tarihi boyunca köyümüzde hiç bu kadar sıklıkla düğün olmamıştı" dedi.

Köylü bu uygulamadan memnun kalırken eski muhtar Mehmet Karabulut, asla böyle bir uygulama yapmadığını ve yapmayı da uygun görmediğini söyledi.

Rize-İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 14:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?