8
Eylül
2024
Pazar
RİZE

Şehit Polise son görev Rize halkından geldi

Geçtiğimiz Cuma günü Musul’da uğradıkları saldırı sonucu şehit düşen beş güvenlik görevlisinden biri olan Süleyman Karahasanoğlu, memleketi Rize’de düzenlenen törenin ardından bugün toprağa verildi.

Şehit için sabah saatlerinde Rize Valiliği önünde bir tören düzenlendi. Karahasanoğlu tören alanına arkadaşlarının omuzlarında getirildi. Törende söz alan Rize İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon’un sözünü hatırlatarak, " ’Komutanımız bizde bunu not ettik’ dedi. Şehidim sen bunun ne anlama geldiğini bilirsin. Gözün arkada kalmasın" dedi.

Tören sırasında şehit olan Süleyman Karahasanoğlu’nun kardeşi Durmuş Karahasanoğlu’nun babasının Özel Harekat üniformasını giyen yeğeni Furkan Karahasanoğlu’na sarılarak gözyaşlarına boğulması herkesi duygulandırdı. Şehit abisi Halil Karahasanoğlu ise tören sırasında yaptığı konuşmada, babasının ve amcasının da şehit olduğunu, kardeşi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde üç harçları bulunduğunu söyledi.

Tören sonrası şehidin naşı omuzlarda Rize Şeyh Camisi’ne kadar taşındı. Burada kılınan cenaze namazına binlerce Rizeli katıldı. Cenaze merasimi sırasında şehit polisin 1.5 yaşındaki kızı Ayşenur, olup bitenin farkında olmadan akrabalarının kucağında olup bitenleri izledi. Şehidin 9 yaşındaki kızı Fatmanur, eşi Sabriye ve annesi Melek Karahasan’ın ise güçlükle ayakta durdukları görülürken cenaze namazının ardından anne, oğlunun tabutuna sarılarak sinir krizleri geçirdi.

Şehidin naşı defnedilmek üzere Rize’nin İyidere İlçesi Hazar Mahallesi’ne götürülmek üzere yine omuzlara alındı. Bu sırada yüzlerce ülkücü naşın ardından yürülerek "Şehidim hakkını helal et bize, gönüllü askeriz PKK’ya yeteriz, Amerika şaşırma sabrımızı taşırma, Talabani güçleri Amerikanın itleri" şeklinde sloganlar attılar.

Rize
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 14:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan gütmaç IP: 88.250.184.xxx Tarih : 12.08.2008 21:41:27

allah şehidimizin ve tüm şehitlerimizin ruhlarını şad etsin bizi peygamber efendimizin sohbetinde buluştursun...onlar bizler için hayatlarını feda ettiler..