19
Eylül
2024
Perşembe
GÜRSU - BURSA

Gürsu'ya Yunanlı misafirler

Geçmişte Türklerin ve Rumların bir arada yaşadığı yerleşim merkezi olan Gürsu, 50 kişiden oluşan Yunanlı misafirlerini ağırladı.


Avrupa Parlamentosu' nun (AP) Tarımdan Sorumlu Yunanistan Milletvekili Yannis Glavakis, Kapınya Belediye Başkanı Tufengopolos Stavros, Edesa Ticaret Odası Genel Sekreteri Koçidis Strapos' un aralarında bulunduğu 50 kişilik heyet, 3 gün boyunca Gürsu' da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Bursa' nın kültürel zenginliklerini keşfetme olanağı bulan heyet, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü'yü de makamında ziyaret ederek sohbet etti. Tarihten gelen kültür birliğinin paylaşılmasının önemli olduğunu belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Tarihten gelen zenginliklerimiz diğer milletlerle olan kültürel, ekonomik ve turizm alanlarındaki ilişkilerimizde aramızda köprü oluşturmakta. Bu köprüyü kurmaya yönelik yürütülecek çalışmalarda, kamu yöneticisi olarak bizlere de önemli görevler düşmekte.

Devletlerarası hukuk kurallarına göre aramızda sınırlar olsa da misafirlerimizle aynı coğrafyaya ait olduğumuzu düşünüyorum. Bu ziyaretin sevgi ve saygı köprüsünün oluşmasının yanı sıra Kapınya Belediyesi ile kardeş belediye olma yolunda atılmış önemli adımlar olarak görüyorum. Ticaret Odası'yla da ticari ilişkilerimizin gelişmesini dilerim. İki milletin birlik içerisinde çalışması en büyük temennim. Oraya gittiğimizde bize gösterilen sıcak karşılamadan son derce memnun kalarak ayrıldık" dedi.


Babası Armutlu, annesi Esenköy doğumlu olan Avrupa Parlamentosu Yunanistan Milletvekili Yannis Glavakis, ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında dedelerinin bu topraklarda yaşadığını belirterek, Gürsu'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Ziyaret sırasında konuşan Kapınya Belediye Başkanı Tufengopolos Stavros ise beraberliklerinin çok daha ileriye kadar süreceğine inandığını ifade etti.
Ziyaretin sonunda her iki taraf da birlik, beraberlik ve sevgi mesajları adına birbirlerine hediyeler takdim ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 18:09:17
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 18:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?