28
Eylül
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Osmangazi'ye yeni yüz

Osmangazi Belediyesi, Kızyakup Mahallesi'nde bir taraftan kamulaştırmalara devam ederken diğer taraftan da istimlak edilen binaları yıkıyor.
Kızyakup Mahallesi Ebu İshak Camii karşısında yer alan Arif Çalışkan'a ait 2 katlı bina 61.200 YTL bedelle kamulaştırıldı. Dün de bu bina Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı. Yıkılan binanın enkazının da temizlenmesiyle mahalle içinde geniş bir meydan ortaya çıktı. Bu arada Ebu İshak Camii'nin önü de açılmış oldu. Mahalle sakinleri özellikle camiden cenazelerin kaldırılması sırasında yer darlığı sebebiyle sıkıntı çektiklerini, binanın yıkılmasıyla oluşan meydanın bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağı için memnun olduklarını dile getirdi.
Kızyakup bölgesinde "Kızyakup Kent Parkı Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi" adıyla yürütülen çalışmayla ilgili bir de proje yarışması açıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk etapta toplam 30 dönümlük bir alanın kamulaştırılacağını ve yarışma projesinin hayata geçirileceğini söyledi. Şu ana kadar 100 bina kamulaştırılırken, kamulaştırma için yaklaşık 10 milyon YTL harcandığını açıklayan Altepe, projenin geriye kalan kısmı için yaklaşık 15 milyon YTL daha harcanacağını belirtti.
Kamulaştırıldığı halde hava şartları nedeniyle yıkılmayan binaların yıkımının da önümüzdeki günlerde başlayacağını belirten Altepe, "Kimi ailelere de okullar kapanana kadar süre tanıdık" diye konuştu. Projenin kararlı adımlarla ilerlediğini ifade eden Altepe, tamamlandığında Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm projesi olacağını dile getirdi.
.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 17:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?