16
Eylül
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Troy atı yerini buldu

Yaklaşık 10 gün önce atın konulacağı demir iskeleti Morrabin Parkı’ndaki yerine yerleştiren 5 kişilik Alman ekip, ardından montaj çalışmalarına hız verdi. Troy filminde kullanılan ve dünyada büyük yankı uyandıran atın Japonya’dan parçalar halinde Çanakkale’ye getirilmesinin ardından montaj çalışmalarını büyük bir itina ile yapan Alman ekip, demir aksam üzerine parçaları tek tek monte etti. Uzun süren uğraşlar sonunda çalışmalarının yüzde 90’lık kısmını tamamlayan Alman ekip, 2 gün daha Çanakkale’de kaldıktan sonra Almanya’ya geri dönecek.

Troy atının montaj sorumlusu Erik Ludwing, çalışmaların yüzde 90’lık kısmının tamamlandığını belirterek, bundan sonra rötuş işlemlerine başlanacağını söyledi. Ludwing, atın dışının boyanacağını ve kumlama tekniği ile güzelleştirileceğini kaydederek, "Bu çalışmalar 1-2 gün sürer. Büyük ihtimalle Salı günü at tamamen hazır hale gelir. Şu an için atın gerçek görünümü ortaya çıkmış oldu" dedi.


Morrabin Parkı’nda yaklaşık 1 yıl sergilenecek olan atın, daha sonra belediye tarafından 18 Mart Tepesi’ndeki Troia Parkı’na yerleştirileceği ifade edildi. Bu arada atı görmek için Çanakkaleliler bölgeye akın ederken, atın Salı günü törenle açılışının yapılacağı öğrenildi.

ÇANAKKALE (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2004 Pazar 16:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?