16
Eylül
2024
Pazertesi
YAŞAM

Çanakkale'de öğretmen açığı var

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Mürsel Yılmaz, il genelinde 429 okulda yaklaşık 70 bin öğrencinin pazartesi günü dersbaşı yapacağını belirterek, "Geçtiğimiz yıl il genelinde toplam öğretmen sayımız 4 bin 98’di. Ancak tayinler sebebiyle ilimizden bu yıl yaklaşık 450 ile 500 öğretmenimiz başka illere gittiler. Bu yıl ilimize gelen yeni öğretmen sayısı ise yaklaşık 250 civarında.

Yeni gidenlerle yeni gelen öğretmen sayılarına baktığımızda toplam öğretmen sayımız 3 bin 900 civarına düşüyor. İlimizde bu sebeple önemli ölçüde bir öğretmen sıkıntımız söz konusu" dedi. Mürsel Yılmaz yeni eğitim ve öğretim yılında öğretmen sıkıntısının en fazla Yenice ilçesinde hissedileceğini de belirterek, "Yenice ilçemizde 83 öğretmen açığımız var. Bunun dışında İl merkezinde 6, Biga’da 70, Çan’da 30, Lapseki’de 40, Bozcaada’da 4, Gökçeada’da 16, Ayvacık’ta 38 ve Eceabat’ta da 7 öğretmen açıcığımız söz konusu. Gelibolu’da ise tam tersine öğretmen fazlalığımız var.

Eş durumları sebebiyle fazla olan yerden açık olan ilçelerimize nakil yapamıyoruz. Bu sebeple bu yıl önemli ölçüde ilimizde öğretmen açığımız var. Tahmini 300’e yakın öğretmen açığımızın yerini nasıl doldurabiliriz onu düşünüyoruz" dedi. Milli Eğitim Müdürü Mürsel Yılmaz, pazartesi günü başlayacak olan 2004/2005 eğitim ve öğretim yılında öğrencilere başarılar da dileyerek, "İlimiz bu yıl büyük başarılara imza atarak LGS’de Türkiye 2.’si, ÖSS’de Türkiye genelinde 41.’likten 15.’lige kadar yükseldi. Bu başarıyı sürekli hale getirmek için bu yılda çalışmalarımıza hız vereceğiz.

Önemli olan bu yerimizi korumak ve daha üst sıralara yükselmek. Yeni bazı projelerimiz var. Yeni eğitim ve öğretim yılında bu projelerimizi de uygulamaya sokarak emin adımlarla başarılara imza atmaya devam edeceğiz. Bütün öğrencilerimize yenie eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum" dedi.

www.burasıçanakkale.com
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 12:39:56
Güncelleme :8 Eylül 2004 Çarşamba 12:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?