8
Eylül
2024
Pazar
İSTANBUL

Kızılay, belediyenin görevini devralıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Aceh’de çok sayıda personel ve araçla hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, buradaki hizmetlerini Ağustos ayında imzalanacak bir protokolle Kızılay’a devredeceğini açıkladı.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı Yenikapı’daki İDO Genel Müdürlüğü’nde ziyaret etti. Görüşmede İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mihmail Mangan da yer aldı.


Topbaş, Türk Kızılay’ının hizmetlerini ve önemini bütün Türkiye’nin çok iyi bildiğini belirterek, Küçükali’ye nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Topbaş, Endonezya’daki deprem ve tsunami felaketinin ardından Büyükşehir Belediyesi ile Kızılay’ın bölgede çok önemli görevler ifa ettiğini söyledi.

Topbaş, “Türk Kızılayı’na İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bizim kurumsal taassuplarımız yok. Kolektif çalışarak İstanbul’a ve Türkiye’ye hizmet edeceğiz” dedi.

Belediyenin bazı alanlarda Kızılay ile ortak çalışmalar yapmak istediğini ifade eden Topbaş, meslek edindirme kursları kapsamında afet anlarında Kızılay gönüllüsü olarak çalışmak isteyen vatandaşlara birlikte sertifika verebileceklerini kaydetti.

Banda Aceh bölgesindeki insanların orada yürütülen başarılı hizmetlerden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne müteşekkir olduğunu ifade eden Tekin Küçükali, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli konularda birlikte çalışmalar yapmak istiyoruz. Bugün bunun ön görüşmesini gerçekleştirdik. Sayın Kadir Topbaş’a Kızılay’a vereceği destekten dolayı şimdiden çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 00:16:28
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 12:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?