8
Eylül
2024
Pazar
İSTANBUL

'Megaköy'ü sel aldı!

İstanbul'da dün akşam başlayan sağanak yağış hayatı felç etti. Pendik'te bir derenin taşması sonucu birçok evi ve işyerini su bastı, yağmur sonrası bir caddenin 25 metrelik bölümü de çöktü. Sel sularının girdiği bir evde mahsur kalan 3 kişi, boğulmak üzereyken kurtarıldı.

İstanbul'da dün akşam başlayan şiddetli yağış etkisini sürdürüyor. Pendik Yenimahalle'de sabah saatlerinde etkisini artıran yağmur sonrası Kemikli Deresi taştı. Civarda bulunan birçok evi ve işyerini su bastı. Park halindeki bir otomobil sel sularına kapılarak dereye sürüklendi. Sadece kapısı görünen otomobilin sahibi önlem alınmadığı gerekçesiyle yetkililere tepki gösterdi. Plevne Caddesi'nin yaklaşık 25 metrelik bölümü de yoğun yağış sonrası çöktü. Evlerini su basan vatandaşlar, itfaiye ekipleriyle birlikte tahliye çalışmalarına başladı. Çalışmaları Kartal, Pendik ve Ümraniye itfaiye ekipleri sürdürüyor.

Bu arada, Yenimahalle Mithatpaşa Caddesi'nde su basan bir evde mahsur kalan 3 kişi, boğulmak üzereyken itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Vatandaşlar, taşan derenin yanında 3 yıldır devam eden ve hala bitirilemeyen çalışma nedeniyle derenin taştığını öne sürerek, yetkililerin acil önlem almasını istedi.

Bölgede yağış devam ederken, itfaiye ekipleri vatandaşların da yardımıyla çalışmalarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 15:30:37
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 11:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?