8
Eylül
2024
Pazar
İSTANBUL

Muhtarlar MOBESE'ye bağlanıyor

MOBESE sisteminin alt projelerinden Muhtarlık Otomasyon Sistemi’nin hayata geçmesi için, il sınırlarındaki tüm muhtarlara Asimetrik Sayısal Abone Hattı (ADSL) satın alınacak. Projeyle bütün muhtarlıklarda internet bağlantısı olacak. Muhtarların internet bağlantı ve abonelik ücretlerini Büyükşehir Belediyesi Levazım Müdürlüğü yapacak.

MOBESE Projesi kapsamında, tüm muhtarlara internet bağlanması için Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Buna göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce kurulan MOBESE projesinin alt birimlerinden, Şehir Görüntüleme Projesi ve Muhtarlık Otomasyonu Projeleri, Büyükşehir Belediyesi’nin kullanımına açılacak. Protokol uyarınca, ADSL bağlantı ve aylık ücretlerini de belediye ödeyecek. Projeyle ilgili Hukuk Komisyonu raporu, bugün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

Muhtarlık Otomasyon Sistemi kapsamında, il sınırları içindeki 942 muhtarlığa ADSL internet bağlantısı yapılacak. Protokol gereği, hatların bağlantı ve kira ücretlerini Büyükşehir Belediyesi ödeyecek. Muhtarların internet erişimi için 3 Gbyte’lık limitli tarife seçildi. Her bir ADSL hattı için Statik IP tesis edilecek. Bağlantı hızı 256 Kbps olacak.
Konuyla ilgili, belediye ile Türk Telekom A.Ş. arasında da muhtarlık ADSL internet erişim projesi sözleşmesi imzalandı.

Protokol süresi bir yıl olara belirlendi. Süre uzatılması için taraflar, sürenin bitimine 3 ay kala masaya oturacak. Devam etme kararı alınırsa, bitime en geç bir ay kala süre uzatma kararı alınacak. Ancak, taraflardan herhangi biri, protokolün bitimine bir ay kala fesh kararını iletmezse, sözleşme bir yıl daha sürecek.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2005 Salı 11:21:11
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 00:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?