İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Özürlüler Yaz Okullarına katılan özürlü öğrenciler, Meslekler Şenliği’nde emniyet ve itfaiye uygulamaları hakkında eğitim aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü, bu yıl 2.sini düzenlediği Özürlüler Yaz Okulları’na katılan özürlü öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.
Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) son olarak öğrencileri, İstanbul Emniyet, İtfaiye ve Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’nün katkılarıyla organize ettiği Meslekler Şenliği’nde bir araya getirdi. Çiroz Özürlüler Yaz Kampı’ndaki programa yaşları 8–13 arası değişen 120 özürlü öğrenci katıldı.
Programın başında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün eğitimli köpeklerinin gösterisi özürlü çocuklar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Köpeklerin gösterisinin ardından özürlü çocuklara uzmanlar tarafından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Alo Kanka, Yunuslar, Toplum Destekli Polis uygulamaları hakkında bilgi verildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün uygulama ve gösterilerinin ardından İtfaiye Destek Hizmetleri Müdürlüğü özürlü çocuklara, “Deprem ve Yangın Söndürme” anlarında nasıl hareket edilmesi gerektiği konularında teorik bilgi verdi. Uzman İtfaiyeciler teorik bilgilendirmenin ardından özürlü çocuklara, küçük ve orta büyüklükteki yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Yangın tüplerini ellerine alan çocuklar alev maketine müdahale ederek edindikleri bilgileri uygulama imkânı buldu.
Programın sonunda ise çocuklara İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “Hayvan Sevgisi ve Ev Hayvanlarına Bakım” konulu eğitim verildi.
Yaz Okulu Eğitimi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü, 2007 yılında özürlü çocuklar için yaz okulu uygulamalarını başlattı. Ortopedik özrü ya da süreğen hastalığı bulunan çocuklara yönelik verilen ve 6 hafta süren Yaz Okullarında öğrencilere İngilizce, Temel Türkçe, Matematik, Resim gibi okul derslerinin yanı sıra Satranç, Sağlık Bilgisi, Folklor, Tiyatro, Bilgisayar, El Sanatları, Origami (Kağıt katlama sanatı), Model Uçak, Müzik-Dans, Trafik ve Güvenli Yaşam gibi dersler de veriliyor. Beykoz, Sarıyer, Küçükçekmece, Pendik, Tuzla, Büyükçekmece, Sultanbeyli Sultangazi ve İSÖM Tophane’deki merkezlerde 15 kişilik sınıflarda verilen eğitimlere 8–13 yaşları arası çocuklar katılıyor.
Yaz Okulu eğitim çalışmalarına katılan çocukların, Atatürk Arboretumu (Canlı ağaç müzesi), Trafik Eğitim Parkı, Miniatürk, Havacılık Müzesi, Meslekler Şenliği, Hacivat- Karagöz gibi merkezlere yapılan gezilerle hoşça vakit geçirmeleri de sağlanıyor.