8
Eylül
2024
Pazar
İSTANBUL

Saray yavruları görücüye çıktı

Türkiye’nin köklü inşaat firmalarından biri olarak Zeytinoğlu Topluluğu bünyesinde yer alan ESTON, İstanbul’da düzenlediği bir basın toplantısı ile yeni projesi Ardıçlı Göl Evleri’ni kamuoyuna tanıttı.

Ardıçlı Göl Evleri daha önce yapımına başlanan Bahçeşehir’deki Ardıçlı Evler Projesi’nin son etabını oluşturuyor. Ardıçlı Evler Projesi’de yer alan 1100 konut ile İstanbul’un en büyük bahçeli ev projesini gerçekleştirdiklerini söyleyen ESTON Genel Müdürü Salih Kuzu, "Amacımız yeni bir evin ötesinde insanlara yeni bir yaşam biçimi sunmak" dedi.

Projede konut fiyatlarının 230 bin ile 571 bin YTL arasında değiştiğini belirten Kuzu, "Biz orta gelir gruplarının bahçeli evlerde oturabileceğini göstermek istiyoruz. Projelerimiz buna yönelik. Uygun arsalar yaratıldığı takdirde bu fiyatları daha da aşağı çekmek arzusundayız. Hedefimiz daire fiyatına bahçeli ev satmak" diye konuştu.

Ardıçlı Evler Projesi’nin son etabı olan Ardıçlı Göl Evleri ile birlikte İstanbul’un en büyük bahçeli ev projesini gerçekleştirmiş olacaklarına değinen Kuzu, "Kentin merkezi yerleri dışında çok katlı yapılaşmanın yanlış bir kentleşme anlayışı olduğunu düşünüyoruz.

Bizim önerimiz Ardıçlı Göl Evleri tarzında az katlı bahçeli evlerin yapılmasıdır. Biz de teknolojiyi ve yeni finansman tekniklerini kullanarak bahçeli evleri daire fiyatına satmaya çalışıyoruz. Bu anlayış İstanbul’u çağdaş bir kent yapmak için çok önemli bir adım olacak.

Ardıçlı Göl Evleri’nde konutlarımız 18 ay sonra teslim edilmeye başlanacak ve projenin tamamı 30 ayda bitirilecek. Proje yürüyüş yolları, spor alanları, güvenlik gibi bizim olmazsa olmaz standartlarımızın yanına bir de göl avantajını ekliyor" dedi. Salih Kuzu ESTON’un kurulduğu günden bu yana tam 8 bin konut ürettiğini ve yatırımlarının hızlanarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ardıçlı Göl Evleri toplam 200 dönüm alan içinde 62 bin metrekare, inşaat alanı, 7 bin 500 metrekare balıklı göl ve 41 bin metrekare park ve spor alanından oluşuyor. Brüt alanları 156 metrekare ile 377 metrekare arasında değişen 371 adet bağımsız bölümden Necef Villaları; bahçeli tripleks, Firuze Villaları; bahçeli dubleks, Mercan Evleri; bahçeli dubleks ikiz, Kehribar Evleri; bahçeli dubleks ev olarak projelendirildi.

İnci Evleri ise 5’li, 4’lü ve 3’lü sıra evlerden oluşuyor. Projede konut fiyatları 230 bin ile 571 bin YTL arasında değişiyor. Ardıçlı Göl Evleri Bahçeşehir sınırları içinde bulunuyor. Projenin yakın çevresinde TEM Avcılar ödeme gişeleri, Bahçeşehir bağlantı yolu ve batı yönünde de Eston Ardıçlı Evleri yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 17:46:52
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 10:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?