16
Eylül
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Savcı 5 bürokrat için tutuklama istedi

Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SSK) fahiş fiyatla ilaç satımına ilişkin Roche Firması’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, ancak daha sonra serbest bırakılan 5 bürokrat hakkındaki karara, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş bir üst mahkemeye başvurarak itiraz etti.

Okumuş’un talebi doğrultusunda 5 bürokrat hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılması bekleniyor.

Roche ilaç firmasının fahiş fiyatla ilaç satarak SSK’yı 10 milyon dolar zarara uğrattığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Ankara’da düzenlenen operasyonda, SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Rüştü Karahan, SSK eski Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Canpolat, SSK eski Sağlık İşleri Daire Başkanı Hülya Özdemir, Nazmi Gül Eyüpoğlu ve SSK Sigorta İşleri Genel Müdürü Sait Ersoy yakalanarak gözaltına alınmıştı. Ankara’dan İstanbul’a getirilen ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan 5 bürokratın, çıkarıldıkları İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde soruşturmayı yürütülen Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından ifadeleri alınmıştı.

"4422 Sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleri ile Mücadele Yasasına Muhalefet Etmek", "SSK’nın İlaç İhalelerine Fesat Karıştırmak" ve "Görevi Kötüye Kullanmak" suçlarından tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Karara itiraz eden Savcı Nazmi Okumuş, bugün bir üst mahkemeye başvurarak, Servet Rüştü Karahan, Orhan Canpolat, Hülya Özdemir, Nazmi Gül Eyüpoğlu ve Sait Ersoy’un tutuklanmasını istedi. Mahkemenin, Okumuş’un talebi doğrultusunda karar vermesi üzerine 5 bürokrat hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 15:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?