16
Eylül
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Turizm Atölyesi'nden dev proje

İstanbul'un en önemli turizm bölgelerinden biri olan Sultanahmet'e, önemli düzenlemeler geliyor. Çatladıkapı'da oluşturulacak Turizm Hizmet Alanı ile, buradan alınacak turist kafileleleri, gezi araçlarıyla (shuttle) tarihi ve turistik mekanlarda gezdirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ye bağlı Turizm Atölyesi tarafından hayata geçirilecek proje ile, görsel ve çevresel kirlilik ortadan kalkmış olacak.

Deniz yolu ile sağlanacak entegrasyon ile de turistlerin alana getirilmesi, ve denizyolu ile çeşitli merkezlere taşınmaları da projenin bir diğer ayağı.

Çatladıkapı'da kurulması planlanan Turizm Hizmet Alanı'nda, turistlerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için, oturma alanları, change-exchange ofisleri, ATM makineleri, büfeler ve tuvaletler de bulunacak.

Turizm Hizmet Atölyesi yetkilileri proje ile, sadece İstanbul Ticaret Üniversitesi önündeki, sahil yolundaki ve Yenikapı'daki  otobüs parklanmalarını önlemekle kalmayıp, aynı zamanda bölgenin yerli turistler için de yaşayan bir merkez haline getirilmesinin amaçlandığını bildirdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 14:06:25
Güncelleme :11 Şubat 2005 Cuma 14:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?