8
Eylül
2024
Pazar
EĞİTİM

Şahin:"95 bin derslik daha yapacağız"

Vakıfbank’ın İştiraki Taksim Otelcilik A.Ş’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bağcılar Kirazlı Mahallesi’nde inşa ettiği 30 derslikli Vakıflar İlköğretim Okulu düzenlenen bir törenle hizmete alındı. 5 ayda inşa edilen 30 derslikli okulun açılış törenine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 95 bin derslik daha yapacaklarının müjdesini verdi.

Proğrama ayrıca, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vali Yardımcısı Ali Sözen, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye genelinde son 2.5 yılda 63 bin derslik yaptıklarını, ancak 95 bin dersliğe daha ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Ülkemizde suç oranı yükseliyorsa, milletimiz dünya platformunda biraz gerideyse, bunun sebebi eğitimsizliktir. İnanıyorum ki bizim iktidarımız döneminde bu 95 bin derslik açığını da kapatarak sınıflarımızı 30-35 kişiye düşüreceğiz. Türkiye’nin eğitim sorununu mutlaka çözeceğiz” dedi.


Türkiye'de hala okuma yazma bilmeyen vatandaşların var olduğunu kaydeden Bakan Mehmet Ali Şahin, Hükümet olarak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek istediklerini belirten Şahin, ülkenin çocuklarını bilim ve teknoloji üreten bireyler olarak yetiştirmek gerektiğini, başka türlü çağın yakalanamayacağının söyledi.

Hükümetlerinin eğitim alanında önemli yeniliklere imza attığını hatırlatan Bakan Mehmet Ali Şahin, ihtiyaç sahibi velilere her ay belirli bir yardımda bulunduklarını, öğretmenlikte kariyer uygulaması başlattıklarını ve ilköğretimdeki ücretsiz kitap uygulamasının bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini kaydetti.

Türkiye genelindeki ilköğretim okullarının bilgisayarla donatılması için yapılan çalışmalara dikkat çeken Mehmet Ali Şahin, böylece çocukların modern eğitim alacağını ve Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet hedefinin başka türlü yakalanamayacağını dile getirdi.

Öğretmenlerin sorunlarını çözmek için çalışmalar yapıldığını da ifade eden Başbakan Vekili Şahin, Türkiye'nin yıllar sonra siyasi istikrar yakaladığını kaydederek “Hiçbir provokasyon hızımızı kesemez. Bu siyasi istikrar devam edecek” diye konuştu. Şahin, Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve 2010 yılında parmakla gösterilecek bir ülke haline geleceğini söyledi. Şahin, daha sonra kürsüden Bağcılar Belediye Başkanı
Feyzullah Kıyıklık'a ilçede yapılacak 7 bin kişilik stadyumun yapımına yardım için söz de verdi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 21:53:10
Güncelleme :16 Eylül 2005 Cuma 22:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?