8
Eylül
2024
Pazar
EĞİTİM

Yol çalışmaları gece yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentin bir çok yerinde süren kavşak ve yol bakım çalışmalarının, kent içi trafiği olumsuz etkilememesi için gece saatlerine kaydırılacağını açıkladı.

Deniz Kuvvetleri Eğitim Komutanı Koramiral Murat Bilgel, Topbaş’a bir nezaket ziyaretinde bulundu. Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleşen görüşmenin ardından bir açıklama yapılmazken, Başkan Topbaş ve Koramiral Bilgel İstanbul silüetinin yer aldığı panonun önünde gazetecilere poz verdi. 

Topbaş, bir gazetecinin “Bir hafta sonra okullar açılıyor. Bir çok yerde yol bakım ve onarım çalışması sürüyor. Bu çalışmaların trafiği etkilememesi için yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir?” şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi;

“Dünyanın gelişmiş her kentinde yol bakım ve yenileme faaliyetleri periyodik olarak devam eder. İstanbul’un ulaşımında da ciddi bir problem var. Bu problemleri çözmek için de yaşam içerisinde, hayat devam ederken de bu sıkıntıları izole edecek çalışmalar yapmak mecburiyetindeyiz. Bundan uzak duramayız. Kavşak çalışmaları olsun, yol inşaat çalışmaları olsun, özellikle yaz aylarına yönelik çalışmalar yapsak da eğitim sürecinde bunu minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Eğitim sezonu içerisinde ekiplerimizin ağırlıklı olarak gece çalışması için talimat da verdim. Çalışmaların trafiği etkilememesi için gerekli olan her türlü önlemi alıyoruz.”

Velilerin okulların açılmasıyla birlikte çocuklarını kendi özel araçlarıyla okula götürdüklerine dikkati çeken Kadir Topbaş, “İlk günlerde trafikte bir yoğunluk yaşanıyor. Ancak çalışmalar tamamlandıkça trafik akışı da rahatlayacaktır” dedi.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 09:59:23
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 10:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?