8
Eylül
2024
Pazar
EKONOMİ

Doğalgaz talihlileri kombilerini aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (İGDAŞ) ‘200 aileye 1000 metreküp bedava doğalgaz ve 100 aileye kombi’ kampanyasından hediye kazanan talihliler, Alibeyköy’deki İGDAŞ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle hediyelerini aldı.

‘Doğalgazda Müthiş Kampanya’ sloganıyla düzenlenen abonelik kampanyasında bedava doğalgaz ve kombi kazanan talihliler, hediyelerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş ile Başkan Vekili İdris Güllüce’nin elinden aldılar. Törende İBB İştirakler Daire Başkanı Şener Yılmaz, İGDAŞ Genel Müdürü Levent Tüfekçi ve DOSİDER Başkanı Önder Kıratlılar da yer aldı.



Başkan Topbaş; ‘İstanbul’da doğalgaz kullanım oranı yüzde 90’lara ulaştı…’

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İstanbul’da gaz kullanım oranının yüzde 90’lara, abone sayısının da 2 milyon 856 bin aboneye ulaşıldığını belirterek, şöyle konuştu;

“Ancak, kapısının önünden geçtiği halde hala doğalgaz abonesi olmayan 800 bin kişi var. Bu bizim işletme maliyetimizi de artırıyor. Tüm İstanbulluları doğru ve güvenli yakıt kullanma konusunda hassasiyet göstermeye bekliyor, ucuz, medeni ve kaliteli bir yakıt olan doğalgazı kullanmaya davet ediyorum.”



Tüfekçi: “Amacımız doğalgazı bütün İstanbul’a yaymak…’

İGDAŞ A.Ş Genel Müdürü Tüfekçi de il genelinde 9 bin 400 kilometrelik doğalgaz hattı döşediklerini ve kentin yüzde 85’inin doğalgaz hattıyla örüldüğünü kaydetti. 3 ayda 133 bin yeni aboneye ulaştıklarını ifade eden Levent Tüfekçi, abone sayısının da 3 milyona yaklaştığını açıkladı.

Tüfekçi; “İstanbul havası en temiz metropollerden biri oldu. Amacımız İstanbul’un her yerini doğalgazı götürmek. Çevre dostu olan bu yakıt, ekonomik olmasıyla da seçim sebebidir. Bu kampanya ile vatandaşlarımıza kolaylıklar sunduk. 100 yeni abonemize 100 kombi, 200 kişiye ise 1 yıl sürüyle bedava doğalgaz kullanımı imkanı verdik” dedi.



Kış hazırlığı yaparken aboneleri baca temizliği konusunda da uyaran Genel Müdür Tüfekçi, özellikle yeni abone olanların daha önce kullandıkları yakıtlardan dolayı bacalarının tıkalı olabileceğini, gaz kullanmadan önce bacaların mutlaka temizletmesi gerektiğine dikkat çekti.


Konuşmaların ardından kampanya kapsamında düzenlenen çekilişi kazanan ailelere kombileri ve bedava doğalgaz kullanımına ilişkin belgeleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başkan Vekili İdris Güllüce, İştirakler Daire Başkanı Yılmaz Şener ve İGDAŞ Genel Mürürnü Levent Tüfekçi tarafından verildi.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 21:00:43
Güncelleme :1 Eylül 2005 Perşembe 21:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?