8
Eylül
2024
Pazar
EKONOMİ

Gıda Fuarı CNR'da açıldı

Gıda Dernekleri Federasyonu (GDF) ve CNR Fuarcılık tarafından organize edilen 13. Gıda Fuarı, CNR Expo Fuar Merkezi'nde açıldı.

Fuarın açışlında konuşan Gıda Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, bu tür fuarların sektörlerin gelişmişliğini gösterdiğini belirterek, gıda fuarının ulusal ve uluslararası anlamda her geçen gün büyümeye devam ettiğini söyledi. Fuarların, firmalar için, tüketiciye ulaşma, ihracat ve ithalat konuları açısından önemli olduğunun altını çizen Kopuz, bu yıl 13.'sü düzenlenen gıda fuarının da geçen yıla göre yüzde 40 oranında büyüdüğünü kaydetti.

Gelecek yıl için hedeflerinin fuar alanını 15 bin metrekareye çıkarmak olduğunu ifade eden Kopuz, "Türkiye'de önü açık iki sektör var. Bunlar turizm ve gıdadır. Tarıma dayalı olan gıda sektörünün büyük bir ihracat potansiyeli vardır. İlk 8 ayda sektörün ihracatı 5.5 milyar dolar ile yüzde 40 artış gösterdi. Bizim hedefimiz bu rakamı 210 yılında 15 milyar dolara çıkarmak. Türk gıda sektörünün bayrağını daha iyi noktalara taşımak istiyoruz" diye konuştu.

İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Muharrem Keçeli ise Türk halkının yüzde 40'ının tarımla uğraştığını belirterek, tarıma dayalı sanayinin önem taşıdığını ve gıda sektörünün ihracatta hamle yapacağına inandığını bildirdi.
Aralarında Ülker, Eti, Perfetti, Seyidoğlu, Kopuz gibi yerli ve yabancı toplam 350 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuarda; firmalar, yeni ürünlerini ve üretim teknolojilerini sergiliyor. Fuarda, un ve unlu mamuller, çikolata, şekerleme, hazır gıda, şekerli mamuller, bitkisel yağlar, baharat, bakliyat, kuru gıdalar, süt ve süt ürünleri, et ve beyaz et ürünleri dondurulmuş gıda gıda ve konserveler, bebek gıdalar, alkollü ve alkolsüz içeceklere yer alıyor. 18 Eylül'e kadar açık kalacak olan fuarda Polonya, Tayland, Kore, İngiltere, Çin, İtalya, Almanya, ve Yunanistan gibi ülkelerden toplam 70 yabancı firma yer alıyor.
DTM tarafından 75 kişilik alım heyeti organize edilirken 200 kişilik profesyonel yabancı alım heyeti de CNR'ın davetlisi olarak ağırlanıyor. Fuarı toplamda 30 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 20:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?