8
Eylül
2024
Pazar
İNSAN KAYNAKLARI

İSMEK'e 100 bin başvuru

İstanbul'un 30 ilçesindeki 165 kurs merkezinde 80 branşta yediden yetmişe, engelliden mahkuma, okuma-yazma bilmeyenden üniversite mezununa kadar herkese ücretsiz sanat ve meslek eğitimi kursu veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK), 2005-2006 eğitim döneminde 100 bin vatandaşın müracaat etmesiyle bir rekora daha imza attı.

İSMEK, sosyolojik, psikolojik ve ekonomik anlamda değerlendirilmesi gereken bir organizasyondur. 1996 yılından itibaren faaliyetlerine başlayan ve her geçen gün büyüyen İSMEK’e talebin giderek artması organizasyonun Büyükşehir insanının ihtiyaçlarına cevap verdiğinin göstergesidir.

İSMEK, 3 kurs merkezinde 141 kursiyerle çalışmalarına başladı. Taleplerin hızlı yerine getirilmesi, modern metotların süratli uygulanması ve fizibilite çalışmaların etkin kullanımı sonucu 9 yılda 100 binlerce İstanbulluya ulaşan İSMEK, verdiği ücretsiz sanat ve meslek eğitimleriyle dünya çapında bir model oldu.

Modern dünyada yerel yönetimlerin en büyük hedeflerinden birisi olan eğitim seviyesini yükseltmek ve vasıflı bireyler oluşturarak topluma katılmalarını sağlamayı amaçlayan İSMEK, "İstihdama Referanstır" sloganıyla hedefe doğru hızla ilerliyor.
İSMEK kurslarında, birbirinden değişik 80 branşta meslek eğitimi veriliyor. Mesleki eğitimin yanı sıra Türk İslam sanatları, bağlama ve halk oyunları gibi unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlere de sahip çıkılıyor.

Diğer yandan ise çağın gerekliliği olan Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayarlı Muhasebe, İngilizce gibi kurslara da yer veriliyor. İşte bu nedenle İSMEK'ler toplumun her kesiminden ilgi görüyor. İSMEK'ler sadece bir eğitim kurumu olmaktan öte kursiyerlerin sosyal hayata adaptasyonunu sağlıyor ve birer rehabilite merkezi işlevini de üstleniyor.

İSMEK 2004 – 2005 eğitim öğretim yılında yoğun ilgi görmüş ve 40 bin İstanbullu eğitim alarak sertifika almaya hak kazandı.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 10:56:11
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 12:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?