8
Eylül
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Okmeydanı’ndaki yıkıma vatandaş direniyor

Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında, Okmeydanı’ndaki gecekonduları yıkıp, vatandaşları sosyal konutlara taşımak istiyor. Yıkım için bu sabah olay yerine giden Büyükşehir Belediyesi ekiplerine vatandaşlar direndi. Büyükşehir’in daha önceden istimlak ettiği binalarının ve gecekondularının yıkımlarına tepki gösteren mahalle sakinleri, Okmeydanı Dörtyol mevkiini trafiğe kapattı.

Gecekonduların yıkıldığı alana girmek isteyen bir grup vatandaşı, polis durdurmaya çalıştı. Polisle vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Bu durum daha sonra kavgaya dönüştü. Bir grup vatandaş, polisin üzerine mermer ve tahta parçaları attı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri, vatandaşlara karşılık verdi. Polisler ve vatandaşlar arasında yumruklar konuştu. Olayların daha fazla büyümesini engellemek isteyen çevik kuvvet ekipleri geri çekildi.

Halk, "Burayı özel şirketlere peşkeş çekecekler. Kendi semtimizden ayrılmak istemiyoruz. Yıkımları durdursunlar" diye tepki gösterdi. Bu arada bazı vatandaşların da eşyalarını topladığı görüldü.
Öte yandan, mahalle sakinleri ile PKK'lı oldukları iddia edilen bir grup arasında çıkan tartışmanın büyümesinin ardından, çevik kuvvet ekipleri bu sefer iki gruba müdahale etti. Bu sırada eylemcilerden bir bayan gözaltına alındı.

Okmeydanı – Fatih Sultan Minberi’ndeki mülkiyeti vakıflara ait arazi üzerindeki gecekondular imar planında tarihi Okmeydanı alanında kaldığından, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yıkılıyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2005 Perşembe 15:24:27
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 13:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?