8
Eylül
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Şimdi de parkomat dolandırıcılığı!

İstanbul'da oto park görevlileri, parkomat tarifesinin dışına çıkarak, araç sürücülerini dolandırıyor. Dolandırıldığını fark edip, daha sonra park görevlilerini takibe alan Fahrettin Yüce isimli araç sahibi, bunun sistemli bir şekilde yapıldığını ortaya çıkardı. Durumu yetkililere bildiren Yüce'ye verilen cevap ise, "Telefonumuz siz de var. Benzer bir durumda beni arayın" oldu.

Parkomatlar üzerinde yazılan tarifeye göre, 0-1 saat arası park ücreti 2 YTL olmasına karşın, Yüce her seferinde kendisinden 4 YTL alındığını söyledi.

Park görevlilerinin kendilerine göre "tarife" çıkardıklarını dile getiren Yüce, "Görevlilere ücret sorulduğunda, '0-2 saat arası 4 YTL' cevabını alıyorsunuz. Halbuki 0-1 saat arası park ücreti 2 YTL" dedi.

Park çalışanları, fiş kestiklerini ve fişin üzerinde de , 2 saat yazdığını belirten Yüce başından geçenleri şöyle anlattı: "Burada görevliler ceplerine para indirmiyorlar ama şirketlerine iki misli para kazandırmış oluyorlar ve bu kazançtan da bir pay alıyorlardır. Parkomatları işleten Bilpark Park Yönetimi Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’yi aradım. Şikayetim var dedim. Onlarda bölge sorumlusunun cep telefonu numarasını verdiler.

Aradım, şikayetimi ifade ettim. Haklı olduğum yetkili tarafından da anlaşıldı. 'Artık telefon numaram sizde var. Durum tekrar ederse lütfen beni arayın. Hemen müdahale edelim' dedi.

Ancak bildiğiniz gibi aracımızı böyle yerlere park ettiğimizde acelemiz olur. Ya bir yere yetişiyoruzdur ya da işimizi halledip hemen gitmemiz gerekiyordur. O sırada kimse bu işe vakit veremez" diye konuştu.

Kenthaber / İstanbul
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 14:08:21
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 14:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?