16
Eylül
2024
Pazertesi
SİYASET

Topbaş'a ABD ziyareti

3 ay önce ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na atanan Deborah Jones, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Deborah Jones'un bir nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek, "Bu güzel şehirde bulunduğu sürece kendileriyle yakın temaslarımız olacak. Kendisine görevinde başarılar diliyorum" dedi.

ABD'nin, AB'ye girme süresince ve dünya politikalarında Türkiye'ye desteklerini sürdürdüğünü ifade eden Başkan Topbaş, "Türkiye olarak yeni reformlar sürecini başlattık ve AB ile bir müzakere sürecine girdik. Bunlar Türkiye ve İstanbul için önemli adımlardır. Bu noktada dost ve müttefik ülkelerin destekleri çok önemli. Öte yandan, ülke olarak dünyada hep barışı, hoşgörüyü ve sevgiyi arzu etmekteyiz.

Dünya genelindeki sıkıntıların gerilerde kalması, huzur ve güzelliklerin yaşanması için yöneticilere büyük görevler düşmektedir. Sayın Başkonsolos ile bunları konuştuk. Güzel İstanbul'da inşallah ABD'nin temsilcisi olarak güzel ilişkiler kurarak güzel hizmetler verirler" dedi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Deborah Jones da, ABD ve Türkiye'nin çok yakın ilişkileri olan dost ülkeler olduğunu vurgulayarak, "ABD olarak bizim de sizin desteğinize ihtiyacımız vardır. Bu açıdan ben Türk hükümetiyle, Türk halkıyla aynı amaçlar doğrultusunda yakın temaslarda bulunacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Topbaş, ABD Başkonsolosu'na Türk el sanatlarıyla işlenmiş çini bir tabak, İstanbul'u tanıtan bir kitap ve 3 semavi dinin ilahilerinin seslendirildiği bir CD hediye edildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 01:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?