8
Eylül
2024
Pazar
TURİZM

Hem ekolojik, hem ekonomik tatil

Akdeniz ve Karadeniz iklimleri arasında geçiş özelliği bulunduran Ağva, dinlenmek için yakın yerler arayanlara dört mevsim boyunca huzurlu, sağlıklı, ekolojik ve ekonomik bir tatil sağlıyor. Eskiden çoğunlukla bahar ve yaz aylarında tercih edilen belde, merkezi konumu sayesinde tatilini ulaşımı kolay olan yakın yerlerde geçirmek isteyenlerin kışın da bir numaralı tercihi oluyor. İstanbul’a sadece bir buçuk saat uzaklıkta bulunan Ağva, İstanbul’un dışında Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Bursa, Yalova ve Tekirdağ illeri başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerine ev sahipliği yapıyor.

ZAMANA VE SAĞLIĞINA DEĞER VERENLERİN TERCİHİ

Tatil için ayırdığı zamanı yolda harcamak istemeyenlerin Ağva’daki tercih noktası Kurfal Tatil Evi, misafirleri için ‘ekolojik ve ekonomik tatil’ imkanı sunuyor. Ağva, Karadeniz’e dökülen iki nehir arasıdaki küçük bir deltada kurulmuş olduğundan verimli topraklarıyla sağlıklı ve doğal ürünlerin yetiştirilmesi için ideal şartlar sağlıyor. Modern hayatın gelişiyle doğal besinlerden oldukça uzaklaştığımız bu günlerde Kurfal Tatil Evi, konuklarına kendi bahçesinde yetiştirdiği doğal ürünleri sunuyor. Kurfa Tatil Evi, insan sağlığını tehlikeye atan ve kimyasal yollarla yetiştirilmiş hormonlu besinlerin yerine kendi denetiminde yetiştirmiş olduğu sağlıklı ve hormonsuz besinleri menülerinde kullanmayı tercih ediyor.

DENİZ VE DEREDE BALIK KEYFİ

Muhteşem doğası, nehirleri ve Karadeniz sahiliyle Ağva, sıcaktan ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler için özel bir seçenek oluşturuyor. Huzurlu bir mola için Ağva’yı tercih edenler Karadeniz’in, Göksu ve Yeşilçay nehirlerinin keyfini birlikte çıkarıyor. Yazın sıcaklardan kurtulmak için İstanbul ve çevre iller tarafından yoğunlukla tercih edilen Ağva, sonbaharda da avlanma yasağının ardından balık tutmaya meraklı olanların ilk tercihi oluyor. Beldenin iki nehrin arasında kalması doğal güzelliklerin yanında bölgedeki balık çeşitliliğini de arttırdığından nehir ya da Karadeniz kıyısında balık avlanabiliyor.

‘Koşulsuz Konuk Memnuniyeti’ anlayışıyla hizmet veren Kurfal Tatil Evi, sürekli yenilenen yapısıyla misafirlerine Ağva’da rahat bir tatil alternatifi sunuyor. Plaja yüz metre uzaklıkta bulunan Kurfal Tatil Evi, Haziran sonunda başlayıp Ekim ayına kadar süren deniz sezonunun yanı sıra misafirleri için düzenlediği tekne turları, sandal, kano ve dere bisikleti gibi aktivitelerle Ağva’yı tercih edenlerin rahat bir tatil geçirmesi için her ayrıntıyı düşünüyor. Kurfal Tatil Evi’ne 700 metre uzaklıkta bulunan Kurfal Gizli Bahçe Restaurant, Göksu deresi kıyısında bedenin ve ruhun dinlenebileceği mekanlar yaratıyor. Şehrin yorucu kalabalığından kaçıp dinlenmek isteyenler, nehrin kenarındaki hamakta dinlenerek, piknik yaparak yada balık tutarak stres atma imkanı buluyorlar.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 14:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?