28
Eylül
2024
Cumartesi
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bakırköy'de 'tecrübe' yarışıyor

Bakırköy, 2004'ten bu yana CHP'li Ateş Ünal Erzen tarafından yönetiliyor.



Her biri küçük bir kasaba büyüklüğünde olan 15 mahallesi bulunan Bakırköy'de yerel seçimlerde önemli ve tecrübeli isimler belediye başkanı olmak için yarışacak.

1926'da ilçe olan Bakırköy, o günden bu yana bir hayli verimli şehir oldu. 1957'de önce Zeytinburnu ilçeden ayrıldı. Ardından 1987'de Küçükçekmece ayrılarak müstakil bir belediye oldu. En sonra Bağcılar, Bahçelievler, Esenler ve Güngören, Bakırköy'den doğdu. İstanbul'un en eski ve en gelişmiş ilçelerinden biri olan Bakırköy'ün nüfusu son sayıma göre 214 bin 821. AK Parti, Bakırköy'de eski Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı'yla halkın karşısına çıkarken, MHP Opr. Dr. Esra Bicik'i, CHP ikinci dönem için de Ateş Ünal Erzen'i, DSP ise eski Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı'yı aday gösterdi.

'Bakırköy'ü halkla birlikte yöneteceğim'

AK Parti Bakırköy Belediye aşkan adayı Oğuz Satıcı, Kabataş Erkek Lisesi ve ABD Washington International University mezunu. İş hayatı boyunca birçok firma kuran ve yöneten Satıcı, İstanbul Ticaret Odası (İTO), İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), İstanbul Sanayi Odası (İSO) gibi kuruluşlarda görevler üstlendi. Satıcı, 2001'den 2008'e kadar da TİM başkanlığını yaptı. Bakırköy Belediyesi'nde demokratik bir yönetim vaat eden Satıcı, insanların ev ve işyerlerindeki internet hattı ya da mobil telefon üzerinden belediyeye ve yönetime sorunsuz ulaşacağını söylüyor.

Seçimi bu sefer de kazanacağına emin

Doğma büyüme İstanbullu olan Bakırköy'ün mevcut CHP'li belediye başkanı Ateş Ünal Erzen, bir kere daha aday gösterildi. Galatasaray Lisesi mezunu olan Erzen, yükseköğrenimini İsviçre Neuchatel Üniversitesi'nde yaptı. Uzun yıllar özel sektörde yöneticilik yapan Ateş Ünal Erzen, bir dönem de Gatasaray Spor Kulübü yönetiminde görev yaptı. Erzen, 28 Mart 2004'te yapılan mahalli seçimlerde görevi ANAP'lı Ahmet Bahadırlı'dan devraldı. Erzen, göreve geldiği ilk yıl, Bakırköy Alışveriş Merkezi inşaatında iki ay arayla yaşanılan göçüklerle sarsıldı.

Kültür ve sanata ağırlık vereceğim

2004'teki yerel seçimlerde Bakırköy Belediye başkanlığını Ateş Ünal Erzen'e kaptıran Ahmet Bahadırlı, başkanlığı geri almak için bu sefer DSP'den aday oldu. Tecrübeli bir belediyeci olan Bahadırlı, uzun yıllar Bakırköy'de serbest diş hekimliği yaptı. 1994'te Bakırköy Belediyesi başkan vekilliği görevine getirilen Bahadırlı, 1996 yılında Bakırköy belediye başkanı seçildi. 8 yıl belediye başkanlığı görevini sürdüren Bahadırlı, 29 Mart'ta seçilmesi halinde hayata geçireceği en önemli projesinin, satılan kültür merkezinin yerine daha modern bir kültür merkezi yaptırmak olduğunu söylüyor.

İlçede karanlık köşe bucak kalmayacak

MHP adayı Opr. Dr. Esra Bicik, lideri Devlet Bahçeli gibi Osmaniyeli. 2005'te MHP'de aktif siyasete başlayan Bicik, Avcılar kadın kolları başkanlığı, MHP İstanbul il yöneticisi ve 2007 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu. Bicik, "Fiziki sorunlar alt ve üstyapı sorunlardır. Bu alanda aydınlatma ve güvenlik sorunları başı çekiyor. Karanlık nedeniyle madde bağımlıları gizlenebiliyor. Emniyet ve belediye ile ortaklaşa bu sorunlar kolaylıkla çözülebilir. Otopark ve parklar için finansmanımızı hazırladık." diyor.

 

zaman
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 22:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bakırköylü IP: 78.181.17.xxx Tarih : 22.03.2009 13:25:41

Hangi tecrübe 5 yıl boyunca ne yaptıkı Ateş Ünal oturmaktan, oturularak tecrübe kazanılıyorsa bilemem ama benim oyum Ahmet Bahadırlıya koşmak lazım bakırköyün bir 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü yok.Diğer belediyeler başkanları kültür merkezleri yapmaya çalışır Ateş Ünal satar yaptığı bir icraatını bilen duyan varsa söylesin.