Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, geçtiğimiz yıl bölge müdürlüğüne bağlı ormanlarda 420 bin metreküp ağacın kesiminin yapıldığını belirterek, orman varlığının korunmasının ve gelişmesinin orman köylüsüne istihdam sağlanmasıyla mümkün olacağını söyledi.
Yılmaz, Adana bölgesinde 631 adet orman köyü olduğunu belirterek, yapılan dikim ve kesim işlerinde köylülere iş imkanı sağlandığını, köylü kadınların da en az erkekler kadar bu işlerde çalıştığını ifade etti.
Orman alanlarının gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarılması için orman köylüsünün sosyo-ekonomik yönden geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, "Bölgemizdeki tarım alanlarının muhafazası ve genel ekolojik dengenin bozulmaması için tarımın bir nevi sigortası olan orman varlığımızın korunması; hatta orman alanlarının gelişmiş ülkeler seviyesine yükseltilmesi için mutlaka orman içi ve bitişiğinde bulunan 631 adet orman köyünün sosyo-ekonomik yönden gelişmelerinin tam olarak sağlanması gerekiyor. Adana Orman Bölge Müdürlüğü bir yandan bölge ormanlarını koruyup işletirken, diğer yandan da sorumluluk alanında bulunan orman köylülerine ormancılık faaliyetlerinde iş istihdamı yaratarak onların ekonomik seviyelerinin artırılmasını amaçlamaktadır. Bu bağlamda, Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ormanlarda orman köylüleri 2005 yılında 420 bin metreküp dikili ağacın kesimini yaparlarken, 2006 yılında da yaklaşık 450 bin metreküp dikili ağacın kesimi yapılacaktır" dedi.
Ormancılığın diğer faaliyetlerinde olduğu gibi kesim çalışmalarında da kadın ve çocukların başrol oynadığını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
"Motorlu testere kullanımı ve baltayla ağaç kabukluma işinde kadınlar çalışırken, çocuklar da katırlarla odunların rampalara taşınmasında rol almaktadırlar. Köylüler ailecek çalıştıkları için birkaç ay bile olsa aile bütçelerine kayda değer katkı sağlamaktadırlar. Adana Orman Bölge Müdürlüğü meydana getirdiği ormancılık faaliyetlerinden dolayı 2005 yılı sonuna kadar yaklaşık 21 milyon YTL kaynağın kendi sorumluluk alanında bulunan 631 adet orman köyüne aktararak orman köylerinin ekonomik imkanları artırılırken,köylülerin şehirlere olan göçü azaltmakta ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. 2006 yılında da yaklaşık 25 milyon YTL kaynağın bu çalışmaların karşılığı olarak orman köylüsüne aktarılması planlanmıştır."