Adana’nın Saimbeyli İlçesi’nin arkeolojik kültür envanteri çalışmalarının tamamlandı.
Adana’da 23. Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Adana Arkeoloji Müzesi’nde Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Bilginer tarafından Adana’nın Saimbeyli İlçesi’ndeki arkeolojik kültür envanteri çalışmaları hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıya, Adana Vali Yardımcısı Mehmet Öklü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zeki Yılmaz ve çeşitli okullardan öğrenciler katıldı. Toplantıda, Saimbeyli İlçesi’nde yapılan çalışmalardan bahseden Serdar Bilginer, "Adana İli ve Çevresi Yüzey Araştırmaları projemizdeki amacımız; Adana’nın arkeolojik kültür envanterinin çıkarılması, ikinci olarak da M.Ö. 2000 yılındaki yerleşmelerinin saptanmasıdır" dedi.
Adana’nın 157 kilometre kuzeydoğusunda yer alan ve 25 köyden oluşan Saimbeyli İlçesi’ndeki çalışmaların, 16 Eylül ile 9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildiğini söyleyen Bilginer, "Saimbeyli’de arkeolojik olarak tanımlayabildiğimiz en erken dönem, Roma İmparatorluk Çağı’dır. Bunu Bizans ve Ermeni dönemleri izlemektedir. Konuşmasında Saimbeyli’de bulunan Şar Kilisesi’nden de bahseden Bilginer, "Şar’da, 2003 yazındaki çalışmalarımız esnasında Roma Dönemi Tiyatrosu’nda tahribatın arttığını, Çataltepe’nin eteklerinde de yeni defineci çukurları ve mezarların açılmış olduğunu üzülerek tespit ettik" dedi.