8
Eylül
2024
Pazar
BURDUR

2005 Burdur'un atılım yılı olacak

Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında, iki yıllık icraatlarını geniş bir şekilde değerlendirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ekici ve yönetim kurulu üyeleri ile Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin iki yıllık iktidarı döneminde, Burdur’un kamu yatırımlarından daha fazla pay ayrılması için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Bayram Özçelik, üniversite konusunun en önemli gündem maddesi olduğunu belirterek bu konudaki çalışmalarını aktardı. Özçelik, "Milletvekili seçildikten hemen sonra CHP’li milletvekili arkadaşım Kerim Özkan ile birlikte Burdur’a üniversite kurulması için teklif verdik. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ile Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmada, 2005 yılı içinde 15 üniversite kurulması kararlaştırıldı ve Burdur bu iller arasında 14. sırada yer alıyor" dedi.

Ülkemizde 77 üniversitenin bulunduğunu, hükümetin bu sayıyı mutlaka yükselteceğini ifade eden Özçelik, "2005 yılında Burdur, üniversitesine kavuşacaktır. Bizim bu yöndeki çalışmalarımız güçlü bir şekilde devam ediyor. Burdur, fakülte sayısı baz alınarak ve bölünmüş üniversite faktöründen yararlanarak 2005 yılı içinde üniversite kurulacak 15 şehir arasında yer alacaktır" dedi.

Doğalgaz konusunda da görüşlerini aktaran Özçelik, "Isparta-Nazilli hattı üzerinde yer alan Burdur’daki çalışmalar sürüyor. İhale sürecinde yaşanan sıkıntılar aşıldı. 2005 yılı Mart ayında Enerji Piyasa Kurulu şehir içi şebeke işini ihale edecek. Tarım alanında Burdur üreticisine 4 trilyon liralık destek sağladık. Tarımdaki en büyük sıkıntımız pancar, anason ve haşhaşa uygulanan kotanın çiftçimizi zor durumda bırakmasıdır. Yem bitkileri, süt, et, suni tohumlama teşviklerini arttırarak bu dezavantajı telafi etmek istiyoruz. 2005 yılı tutarı olan 18 trilyon liralık doğrudan gelir parasını hak sahiplerine ödedik. Organize Hayvancılık Projesi kapsamında Tefenni Seydiler Köyü’ndeki 85 dekarlık hazine arazisine 100 başlı 75 ahır kurma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Eğitim alanında 6 trilyonluk 6 yeni okul inşaatına başladık ve en kısa zamanda bitireceğiz. İl Özel İdaremize 2003 yılında 3.5 trilyon,2004 de 2 trilyon 750 milyarlık kaynak aktardık. Barajlar konusunda atılan adımlarda,Çavdır ve Karaçal Barajı’nı bitirmek üzereyiz, DSİ Genel Müdürü bu işe el atmış durumda, işi yapan müteahhit firma kırım teklifini kabul etse DSİ 10 trilyonluk ödenek çıkartmaya hazır. tren yolu, devlet hastanesi ve duble yol konusunda gerekli çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Allah’a şükürler olsun ki, bize bu millete hizmet etmeyi nasip etti. Bizde ülkemiz ve Burdur için iyi işler yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BURDUR (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 10:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?