8
Eylül
2024
Pazar
BURDUR

Anason üreticisi zorda

Burdur tarımında önemli yeri olan anason üreticileri, kota nedeniyle ürettikleri anasonun ellerinde kalmasından dolayı dert yanarken ekonomik yönden büyük kayıplara uğradıklarını dile getirdi.

TEKEL’in alkol işletmelerini özelleştirmesi, halkının yüzde 70’inin geçimini tarımdan sağladığı Burdur’da anason üreticisini zor durumda bıraktı. Türkiye’nin anason ambarı olarak bilinen Burdur’un Gölhisar ve Tefenni İlçeleri’ndeki anason üreticileri, özel şirketlerin az alım yapmaları ve geçen yıl 3 milyon liraya satılan anasona 1,5 milyon lira vermeleri nedeniy elerinde çok miktarda anason kaldığını kaydetti.

Konuyla ilgili bilgi veren Burdur TEKEL Baş Müdürü Mehmet Şener, "İşletmemizin alkol bölümünün özelleştirilmesi nedeniyle bu sene anason alımı yapmadık. Elinde çok fazla miktarda anason kalan üreticimiz bize, ’bu anasonları nereye satacağız’ diye soruyor. Özel şirketlerin, maddi yetersizlikleri nedeniyle çok az miktarda ve 1,5 milyon liraya tek fiyat üzerinden anason aldıklarını biliyoruz. Biz geçen yıl 3 milyon liraya anason alırken özel şirket bu fiyatı yarıya indirmiş" dedi.

BURDUR (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 18:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?