8
Eylül
2024
Pazar
BURDUR

Hayvan Pazarı'na sıkı denetim getirildi

Burdur hayvan pazarında denetimler artırıldı.Hayvan pazarında sabaha karşı 04.00 sularında yapılan denetime İl Tarım Müdürü Kadir Güven, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Yüksel Güldalı, veteriner hekimler, Burdur Belediyesi Zabıta Müdürlüğü elemanları ile Burdur Belediyesi Gelir Müdürü Sevilay Arslan katıldı.

 Sabahın erken saatlerinde çevre illerden hayvan satışı için gelen kamyonlar tek tek kontrol edildi. Kontrollerde Menşei Şahadetname (hayvanın geldiği bölge ve sağlıklı olduğuna dair belgeler), sevk raporu ve hayvanların kulak küpesi incelendi. Denetimlerde şüpheli görülen hayvanlar veteriner hekimlerce muayene edildi.


Burdur'a hastalıklı hayvan girmesini engellemek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İl Tarım Müdürü Kadir Güven, "Salgın hastalıkların önemli çıkış merkezleri hayvan pazarlarıdır. Bunun için sıkı denetim çok büyük önem taşıyor. Amacımız hastalık bulaşmasını önlemek. Hastalık çıkışıyla hayvan pazarlarının kapatılması ilimizde ciddi ekonomik kayıplara neden olmakta. Bu hafta eğitim amaçlı yaptığımız denetimler, bundan böyle ciddi cezai işlemlerle devam edecektir" dedi.

burdur
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 12:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?