8
Eylül
2024
Pazar
TURİZM

Destinasyon başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, kültür ve turizm değerleriyle çevre altyapısının geliştirilmesi amacıyla düzenleyeceği 'Hatay Destinasyonu" Çalıştayı, bugün Hatay Savon Otel'de başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, 20 Ağustos'a kadar devam edecek çalıştayda turizmin Türkiye ekonomisine katkısının artırılması ve ekonomik yararın bölgeler arasında dengeli dağılımını sağlamak üzere grup çalışmaları yapılacak.

Kültür ve turizm değerleriyle çevre altyapısının geliştirilmesi ve destinasyon perspektifi kapsamında planlanmasına yönelik çalışmalara da yer verilecek çalıştayda bir de Destinasyon Pazarlaması Semineri düzenlenecek.
Çalıştayda ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen'in başkanlığında, bakanlık bürokratları, mülki ve idari amirler, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları, üniversite ve sektör temsilcilerinin katılımıyla çalışma gruplarının raporları değerlendirilecek. Çalıştayın sonuç bölümünde ise ortaya çıkan eylem planı değerlendirilecek.

Öte yandan, çalıştay boyunca düzenlenecek etkiliklerde çeşitli alan incelemesi de yapılacak. Alan incelemesinin yapılacağı yerler ise, Batıayaz, Harbiye, Müze, Kurtuluş Caddesi, Uzun Çarşı, St. Pierre Kilisesi, Açana, Yenişehir Gölü, Samandağ-Titus Tüneli, Kaya Mezarları; Güzelyayla, Arsuz, İskenderun; Sokullu Külliyesi, Kale, Cin Kulesi ve Payas Festivali olarak belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 16:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?