1
Haziran
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Islahiye Meslek Yüksekokulu

Tarihçe:

Yüksek öğretim genel kurulunun 16.06.1995 tarihli toplantısında alınan karar ve 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesina bağlı İslahiye Meslek yüksekokulu açılmıştır.

Başlangıçta Teknik Programlar Bölümüne bağlı Bağcılık Programı açılan Yüksekokulumuzda daha sonra İktisadi Programlar bölümüne bağlı olarak Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ile İşletmecilik Programı açılmıştır.

Ayrıca 2000-2001 eğitim-öğretim yılında Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ile İşletmecilik programlarının ikinci (2.) öğretimleri açılmıştır.

2002 yılından itibaren MEB-YOK yüksekokullar program geliştirme projesi kapsamında İşletmecilik Programının adı İşletme Programı , Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programın adı Muhasebe Programı olarak değiştirilmiştir.

Genel Bilgi

Yüksekokulumuz Bağcılık Programında konusunda, modern yöntemleri kullanabilecek meslek elemanlarının yetiştirilmesi, işletme Programında kamu ve özel sektörün işletme ve kuruluşlarında modern işletmecilik anlayışıyla üretim ve hizmetin daha verimli bir şekilde yapılabilmesini sağlayacak meslek elemanı yetiştirilmesi, muhasebe programında ise maliye ve bilgisayarlı muhasebe konularında meslek elemanı yetişmesine yönelik eğitim-öğretim yapılmaktadır.

Yüksekokulumzda İktisadi ve İdari Bölümünde Muhasebe programı (I. ve II.Öğrt.) ve İşletme programında (I. ve II. öğrt.) ve teknik Bölümde Bağcılık Programı (I. öğrt.) eğitim-öğretim devam etmektedir.

Yüksekokulumuz yerleşkesi , islahiye çıkışında Hatay yolu üzerinde bulunmaktadır.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :K.S.Ü Islahiye Meslek Yüksekokulu
Adres2 :Islahiye / Gaziantep
Posta Kodu :
Telefon :+90 (342) 869 03 00
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.