8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Ahır Dağı'na zirve

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, dağcılar da düzenledikleri bir tırmanışla, Ahır Dağı’nın zirvesine ulaştı.

Maraş Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) tarafından organize edilen tırmanışa 8 kişilik bir ekip katılırken, Pazar günü erken saatlerde başlayan tırmanış 8 saat sürdü. Yoğun kar ve tipi altında sürdürülen tırmanış sonunda, dağcılar 2 bin 200 metredeki zirveye çıktı. Zirvede bir süre kalan dağcılar, daha sonra inişe geçti. İnişi birçok yerde kayarak gerçekleştiren MADOSK üyeleri, doğanın eşsiz güzelliğini bir kez daha yaşadı.

MADOSK Başkanı ve Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Sait Kılıçsallayan, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü anısına düzenledikleri bu etkinliğin oldukça yararlı geçtiğini belirterek, "13 Şubat Pazar günü de 25 kişilik bir grupla yeni bir tırmanış gerçekleştireceğiz. Amacımız, kentimizde pek bilinmeyen dağcılık sporunu daha geniş kitlelere tanıtmaktır" dedi.

Kahramanmaraş’ta ilk kez dağcılık şenliği düzenleyeceklerini de ifade eden Kılıçsallayan, "Uluslararası platforma açık gerçekleştireceğimiz bu şenliğe İngiltere, Polonya ve İran’dan dağcılar gelecekler. Türkiye genelinde de dağcılarımızı Kahramanmaraş’a davet edeceğiz. Bu sayede kentin tanıtımına da katkıda bulunacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 17:05:11
Güncelleme :26 Şubat 2005 Cumartesi 15:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?