8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Bağ-Kur Müdürü cinayetine rekor ceza: 82 yıl

BAĞ-KUR Kahramanmaraş İl Müdürü Şevket Çarkanat’ın öldürülmesi davasında yargılanan 6 sanık, toplam 82 yıl ağır hapse mahkum edildi.

Azmettirici iddiasıyla yakalanarak cezaevine konulan BAĞ-KUR Gaziantep İl Müdürlüğü’nde görevli memur Hatice Ersoy ile eski sevgilisi Hacı Dingiş ve Yıldıray Kahya, 16 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Hatice Ersoy, Hacı Dingiş, Yıldıray Kahya, Ozan Gül, Veysi Adanalı ile Murat Gül hazır bulundu. Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Hatice Ersoy, olayla herhangi bir ilgisinin olmadığını belirterek, "Ben daha önce BAĞ-KUR Kahramanmaraş İl Müdürlüğü’nde çalışmıştım. Bir soruşturmadan dolayı tayinim önce Adana’ya, oradan da Gaziantep’e çıktı. Maktul Şevket Çarkanat’ın iddia edildiği gibi tayin meselesi yüzünden öldürülmesi olayına karışmadım. Sanıklardan Hacı Dingiş dışındakilerin hiçbirini tanımam. Geçmişte Hacı Dingiş ile gayri resmi bir evliliğimiz oldu. Ancak daha sonra ayrıldık. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi.

Sanık Hacı Dingiş ise, suçlamaları kabul etmeyerek, "Maktul Şevket Çarkanat’ı tanımam. Olayı yaptırmak için herhangi bir nedenim yoktur" diye konuştu.

Şevket Çarkanat’ın öldürülmesi olayında aracı olmakla suçlanan Yıldıray Kahya da öldürmek gibi amaçlarının olmadığını ifade ederek, "Alacak-verecek meselesi yüzünden bu olayı gerçekleştirdik. Öldürmek gibi bir amacımız yoktu. Şevket Çarakanat’ı yaralaması için önce Veysi Adanalı’yı görevlendirmiştim. Ancak o kabul etmeyince Ozan Gül bu olayı yaptı. Bu olayda Hatice Ersoy ile Hacı Dingiş’in herhangi bir talimatı olmamıştır" şeklinde konuştu.


Sanık Ozan Gül ise, olayı yaptıranların Hatice Ersoy, Hacı Dingiş ve Yıldıray Kahya olduğunu söyleyerek, "Yıldıray Kahya bana bira içirip ilaç vermeseydi, yaralamayı dahi yapmazdım. Ben kimseye iftira atmıyorum. Olaydan dolayı çok pişmanım" dedi.


Sanık Veysi Adanalı ve Murat Gül de, olayla uzaktan yakından alakalarının olmadığını dile getirerek tahliye talebinde bulundu. Sanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.


Buna göre, sanıklardan Hatice Ersoy, Hacı Dingiş ve Yıldıray Kahya azmettirici suçundan TCK’nın 450/14 ve 450/1 maddeleri gereğince 16 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Şevket Çarkanat’ı bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen Ozan Gül de kastı aşan adam öldürmek suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. Aynı davada yargılanan Veysi Adanalı ve Murat Gül de manevi destek ve olaya fer’i müdahilliklerinden dolayı TCK’nın 65/3 maddesi gereğince 8 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı.


Bağ-Kur Kahramanmaraş İl Müdürü Şevket Çarkanat, 29 Şubat 2004 tarihinde otomobilini park edip evine giderken, kalçasına saplanan bıçakla aşırı kan kaybı yüzünden hayatını kaybetti. Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, BAĞ-KUR Kahramanmaraş İl Müdürü Şevket Çarkanat’ın tayin meselesinden dolayı öldürüldüğü ortaya çıktı. Şevket Çarkanat’ın öldürülmesi olayına karıştıkları tespit edilen BAĞ-KUR Gaziantep İl Müdürlüğü’nde çalışan Hatice Ersoy, Hacı Dingiş, Ozan Gül, Murat Gül ve Veysi Adanalı yakalanarak tutuklandı.

k.maraş
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 15:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güliz yay IP: 88.227.25.xxx Tarih : 17.03.2011 15:20:48

bu benim dayım bunu haketmiyordu yapanları allaha havale ediyorum...