8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Banda-Aceh Valisi Kahramanmaraş'ta

Tarihin en büyük deprem ve tsunami felaketlerinden biri olan Asya depreminde en çok zarar gören Endonezyanın Banda-Aceh eyaletinin valisi ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş’a gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Vali Mawardy Nurdin ve eşi Nursanti Bınti Adnan, Banda-Aceh Dipanegora Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eko Budi Horto ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın daveti üzerine mado tesislerinde bir araya geldiler.

Davette Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, deprem ve tsunami felaketinde zarar gören Acehlilere Vali nezdinde taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini belirtti. Ayrıca Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Banda-Aceh valisi Mawardy Nurdin'e Kahramanmaraş Belediye meclisinin 30.12.1981 yılında almış olduğu kardeş şehir protokolünün metnini verdi.

Başkan Poyraz "Sayın valimizi ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduk. 24 Aralık 2004 tarihinde karşılaştıkları deprem ve tsunami felaketlerinden duyduğumuz üzüntü büyüktür. Kendilerinin ve tüm Acehlilerin acılarını paylaştığımızı belirtmek ve bir kez daha taziye ve geçmiş olsun dileklerimizi yenilemek istiyoruz" dedi.

Davette Aceh Valisi Mawardy Nurdin, Kahramanmaraş'ta bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Poyraz’a teşekkür etti. Nurdin, günün anısına ülkelerini temsilen bir hançer hediye etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 17:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?