8
Eylül
2024
Pazar
KAHRAMAN MARAŞ

Başkan Poyroz: Yerel yönetim Kanunu sıkıntı yaratır

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, belediyelere imkan verilmediği takdirde Yerel Yönetimler Yasası’nın çok büyük bir getirisinin olmayacağını iddia etti.

Başkan Poyraz, Yerel Yönetimler Yasası’nın Meclis’te görüşülmeye başlandığını hatırlatarak, yetki devriyle beraber hükümetin bir takım imkanları da aktarması gerektiğini vurguladı. Poyraz, "İmkan verilmediği zaman zaten belediyelerde yeterince sıkıntılar var. Belediye Gelirler Yasası ve Özel İdare Yasası ile beraber belediyelere imkan sağlanması gerekir. Şunu hatırlatmakta yarar var. Bu ülkede dünden bugüne ve bugünden yarına kaynak sıkıntısı olmadı. Ancak yönetim sıkıntısı oldu. İyi bir yönetim, akıllı bir yönetim kaynağını da beraberinde getirir" dedi.
Kahramanmaraş kent merkezinin tamamının nazım planını hazırladıklarını belirten Poyraz, "Şehrin 5 yıl sonra nereye gideceğini şimdiden görmemiz gerekiyor. Kaçak yapılarla zaten bir mücadele içerisindeyiz. Onun için dar gelirli vatandaşlarımıza toplu konutla ilgili bir çalışmamız var" diye konuştu.

k.maraş
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 12:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?