16
Eylül
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Bir babanın dramı

Ankara’dan 1 ay önce yola çıkan sara hastası baba Şevket Bozkurt (29), il il dolaşarak doğuştan kalbi delik olan 10 yaşındaki kızı Ebru Bozkurt’a yardım eli uzatacak hayırsever arıyor.

Yaklaşık 5 ay önce kızının tedavisi için Karabük’ten Ankara’ya göç etmek zorunda kaldıklarını anlatan baba Şevket Bozkurt, Ebru’yu yaşatabilmek için Türkiye’nin her tarafını dolaşmaya kararlı olduğunu söyledi.

Kızı Ebru’nun 1 yıl öncesine kadar hayat dolu olduğunu gözyaşları içinde anlatan Şevket Bozkurt, "Karabük’te sanayide çaycılık yaparak geçimimi sağlamaya çalışıyordum. Daha önce de fırında çalışmıştım. Bir yıl önce kızım Ebru birden bire hastalandı. O tarihte kızım ilköğretim okulu 3. sınıfta okuyordu. Derslerinde başarılı olmasına rağmen hastalığından dolayı okuldan almak zorunda kaldık. İlk önceleri hastalığının ne olduğunu anlayamadık. Birçok doktora götürdük. Sonunda Ebru’nun kalbinin doğuştan delik olduğu teşhisini koydular. Sosyal güvencem de olmadığı için yeşil kart çıkartarak Ankara’nın yolunu tuttuk. Doktor Sami Ulus Hastanesi’ne gelerek kızımın tedavisine başladık. Doktorlar ameliyatın şart olduğunu söylediler. Ameliyat için 5 milyar lira gerekliydi. Ama bu parayı bulamadım. 5 ay önce de Ankara Altındağ semtine ailecek yerleştik. Şu anda hiçbir iş yapmıyorum. Tek derdim kızımın ameliyat masraflarını karşılayacak bir hayırsever bulmak" dedi.

Ankara’dan yola çıkarak Antalya, Adana, Mersin, Erzurum, Malatya, Elazığ, Diyarbakır illerini dolaştığını ifade eden Şevket Bozkurt, son olarak Kahramanmaraş’a geldiğini, burada da 3 gün kaldıktan sonra Kayseri üzerinden Ankara’ya döneceğini kaydetti. Gezdiği illerde kızı için şu ana kadar 1 milyar lira civarında para yardımında bulunulduğunu dile getiren Şevket Bozkurt, kızı Ebru’nun ameliyat masraflarını üstlenecek hayırsever vatandaşlardan yardım istedi.

k.maraş
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 12:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?